/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Bentley Bentayga a leggyorsabb SUV

2018. június 26. 14:40   |   Autoblog
címkék:  

A hétvégén megrendezett Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó Versenyen számos rekord megdőlt, gondoljunk csak a Volkswagen I.D. R Pikes Peak szédületes új pályacsúcsára. Rhys Millen, akinek a nevéhez számos korábbi rekord fűződik, idén is felállított egy újat, mégpedig egy Bentley Bentaygával. Csaknem 2 perccel javította meg a korábbi sorozatgyártású SUV rekordot.

A kétszeres bajnok, új-zélandi Rhys Millen 10:49.9 perc alatt teljesítette a 20 kilométeres távot, 107 km/órás átlagsebességgel, ami elképesztő egy 2,4 tonnás járműtől. Az 1520 méteres szintemelkedést és a 156 kanyart a Bentayga 600 lóerős és 900 Nm nyomatékú W12-es motorjának, adaptív légrugós felfüggesztésének és karbon-kerámia fékrendszerének egyedülálló kombinációjával gyűrte le.

Az autón csupán minimális módosításokat hajtottak végre; az első üléseket kagylóülésekre cserélték, a hátsó pad helyére pedig bukóketrecet és tűzoltó berendezést szereltek. Az abroncsokat a Pirelli DOT-jelzésű kínálatából választották, a kipufogórendszert pedig Akrapovic sportrendszerre cserélték. A Pikes Peak-i autó egyébként egy sztenderd Bentayga volt, Radium Satin fényezéssel, valamint gyári fekete króm és karbon aerodinamikai csomaggal.

A rekorddöntő futamot megünnepelendő, a Bentley egy szuper limitált sorozatot készít a Bentaygából. A tíz darabra korlátozott Pikes Peak Bentayga mélyfekete vagy Radium külső fényezéssel választható, és egyedi kéttónusú 22-es kerekekkel, továbbá a Black Specification csomag részeként magas fényű fekete díszítésekkel, valamint szénszálas első splitterrel, küszöbökkel, diffúzorral és hátsó légterelővel látják el. Az első sárvédőkön egyedi Pikes Peak motívum jelenik meg.

Az utastérben alapfelszerelés a fekete-lime zöld kéttónusú bőr/Alcantara kárpitozás, az Alcantarával behúzott kormánykerék és váltókar, valamint az Eliade technikai szövet mennyezetkárpit. A szénszál betétes műszerfalat Pikes Peak logó és számozott tábla ékesíti.

A Pikes Peak Bentayga augusztustól rendelhető az Egyesült Államokban és Európában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/