/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Citroën bemutatja új C-Series kollekcióját

2022. április 19. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

A tavasz beköszöntével a Citroën bemutatja új C-Series kollekcióját: a speciális széria a C3, a C3 Aircross, a C4 és a C5 Aircross modellek kínálatában is megtalálható lesz. A modellválasztékot gazdagító kollekció sajátos jegyekkel ruházza fel a Citroën modelljeit. Azokat az ügyfeleket szólítja meg, akik egyedi stílusú és kényelmi felszerelésekben gazdag autóra vágynak.

Az új C-Series kollekció számos modell – C3, C3 Aircross, C4, ë-C4, C5 Aircross és C5 Aircross Plug-in Hybrid – kínálatán átível. A kínálat középső szintjét megcélzó, a Feel Plus és a Shine kiviteli szint közé pozícionált széria az utasok kényelme és nyugalma érdekében gazdagabb szériafelszereltséget, valamint egy létező változatból kiindulva különleges színeket kínál. A modellek itthon már rendelhetők, gyártásuk májustól kezdődően indul.

A C-Series elnevezés „C” betűje egyszerre utal a Citroën névre, valamint a márka egyik alapértékének tekintett kényelemre, a fejlett kapcsolódási technológiákra, a kiegyensúlyozott, nyugodt vezetésre és a karakteres megjelenésre, mely e modellek sajátja.

Az új kiadáshoz tervezett eloxált bronz színcsomag sötét bronz elemei eleganciát és dinamizmust kölcsönöznek az érintett modelleknek. A stílusos megjelenést fokozza az első sárvédőkön vagy az első ajtókon elhelyezett dombornyomott felirat, melyen a limitált széria neve olvasható. A felszereltség az adott modelltől és a regionális sajátosságoktól függően szintén bővül.

C3 C-Series

A C3 harmadik generációjának 2016-os bevezetése óta a Citroën bestsellere világszerte több mint 1 millió ügyfelet hódított meg, és 2021-ben a legfontosabb piacokon (Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium, Portugália, Dánia, Szlovákia és Bulgária) a három legnépszerűbb modell között volt. A siker titka a kis ötajtós egyedi formatervében keresendő, melyet magas, vízszintes frontrész, megemelt hasmagasság, oldalsó Airbump védőelemek, sárvédőszélesítések és méretes lökhárítók jellemeznek. De legalább ilyen fontos az utasok jó közérzete, melyet a tágas beltér, a kényelmes ülések és a jellegzetes Citroën felfüggesztés biztosít. A modell további nagy előnye a rendkívül gazdag személyre szabási kínálat, mely az egyéni kialakítást preferáló ügyfelekre van hatással.

A Citroën C3 új C-Series változata az Európában forgalmazott Feel Plus verzióra épül. Az eloxált bronz dekorelemek tekintélyt és dinamikus megjelenést kölcsönöznek a városi autónak. A mély bronz árnyalatú színfoltok a tetődekor körül, az oldalsó Airbump elemeken, a ködfényszórók díszítőelemén, a hátsó háromszögablakon és a vezetőoldali visszapillantó tükör tövében elhelyezett új „C-Series” domborfeliraton jelennek meg.

A C3 C-Series belterében az elegáns új műszerfalbetétet fehér díszöltésekkel és selyemfényű krómkerettel ellátott Alba TEP bőrhatású bevonat borítja. A sztenderd beltéri hangulathoz tartozó Mica Grey szövetkárpit megmaradt. Nem számítanak újdonságnak a gyémántcsiszolt 16” Matrix könnyűfém keréktárcsák sem. A sötétített üvegű hátsó ablakok, az elektromosan behajló visszapillantó tükrök, az impulzusos első elektromos ablakemelők viszont olyan apró extrák, amelyek megkönnyítik a mindennapi használatot.

Választható opciók: kétszínű tető (hófehér, acélszürke, homok vagy platinaszürke karosszéria fekete tetővel vagy Perla Nera fekete karosszéria opálfehér tetővel), ülésfűtés, Connect Nav és Active Safety Brake vészfékező rendszer.

A C3 C-Series már bruttó 6 420 000 forint kedvezményes ártól rendelhető.

C3 Aircross C-Series

A Citroën C3 Aircross a B-SUV szegmens oszlopos tagja. 2021-ben közel 77 000 példányt helyeztek forgalomba belőle, ami a márka személyautós eladásainak 16%-át tette ki. A modell sokoldalú használatának, bőséges helykínálatának, variálhatóságának és kivételes kényelmének köszönheti a hírnevét. Egyben ez volt a Citroën C-Series speciális széria bevezető tagja 2020-ban.

Az új C-Series változat még karakteresebb megjelenésű, hála az Európában forgalmazott új 16” X Cross Full gyémántvágott könnyűfém keréktárcsáknak. A C3 Aircross határozott orr-része és kalandvágyó természete mellett gazdag személyre szabási kínálatával is hódít az ügyfelek között. A vásárlók 25%-a kétszínű karosszériát, 20%-a pedig valamilyen színcsomagot választ. Magától értetődött tehát, hogy a 2022-es C-Series változat új színcsomagot kapjon: az eloxált bronz színfoltok az első lökhárítóbetéteken, a tükörházakon és az első ajtók felső részén elhelyezett új 3D C-Series feliraton köszönnek vissza.

A beltérben Mica Grey beltéri hangulat fogad szövetkárpitozású ülésekkel és Origami Gris Delice bőrhatású bevonatú műszerfallal. Az első és hátsó kiegészítő padlószőnyeg immár szériafelszerelés. A C3 Aircross C-Series kínálatában a Feel Plus változat valamennyi opciós felszerelése megtalálható, köztük a modell SUV karakterét erősítő lejtmenet-szabályozóval kiegészülő Grip Control funkció és a további személyre szabási lehetőségeket biztosító kétszínű tető.

A C3 Aircross C-Series kedvezményes kezdőára bruttó 7 365 000 forint. A speciális széria a Feel Plus kiviteli szinten kínált valamennyi motorváltozattal elérhető.

C4 és Ë-C4 C-Series

A C4 Advanced Comfort üléseivel, kivételes helykínálatával és progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztésével a Citroën szakértelmét és korszerű szellemiségét testesíti meg. Elektromos változata is méltán népszerű: 2021 októbere és 2022 februárja között a C4 megrendeléseinek 35%-át az ë-C4 Electric szerezte meg Európában.

A C4 C-Series változata az eloxált bronz színcsomag mellett új felszereléseket is kínál. A ködfényszórókon és az első küszöbvédőkön megjelenő színfoltok a Franciaországban a Feel Plus felszereltségi szintre épülő C4 C-Series és ë-C4 C-Series kínálatában is megtalálhatók. A C-Series domborfelirat itt is az első sárvédőket díszíti. A modellek ötféle karosszériaárnyalatban rendelhetők: hófehér, acélszürke, platinaszürke, Perla Nera fekete és izlandi kék.

A C4, illetve az ë-C4 C-Series utasterében az Urban Grey beltéri hangulatnak megfelelően halszálkamintás szürke szövetkárpittal és bőr hatású fekete textillel borított elegáns ülések fogadnak. További jellegzetes elemek a Smart Pad Support Citroën tablettartó és az elektrokróm belső visszapillantó tükör. A Feel Plus kiviteli szinten kínált valamennyi opciós felszerelés, valamint a fényes fekete színcsomag is rendelkezésre áll.

A C4 C-Series bruttó 8 875 000 forint kedvezményes ártól, az elektromos változat pedig bruttó 13 095 000 forint kedvezményes ártól rendelhető.

C5 Aircross C-Series

A 2022-es új kollekció bevezetésével a C5 Aircross SUV is áttér az új eloxált bronz színcsomagra. A korábbi eloxált mélyvörös árnyalat helyét az Airbump védőelemeken, az első lökhárító légbeömlőin és a jármű bal első részén elhelyezett C-Series domborfeliraton is a bronzszín veszi át.

A C5 Aircross C-Series változatán a kényelemről a szériában kínált Citroën Advanced Comfort felfüggesztés és a Wild Black Advanced Comfort ülések kettőse gondoskodik. Az előbbi páratlan komfortérzetet és igazi repülő szőnyeg hatást biztosít, a fekete 3D kárpitot a háttámla felső részén bőrhatású szürke szövettel kombináló ülések pedig a nagy sűrűségű belső mag és a vastagabb felületi szivacsréteg mellett különleges és modern dizájnjukkal kényeztetik az utasokat.

Ami a kapcsolódási szolgáltatásokat illeti, a C-Series változatban szériafelszerelés az Android Auto és Apple CarPlay technológiával kompatibilis, 10” HD kijelzőn megjelenített Citroën My Drive navigációs rendszer és a sürgősségi és assistance segélyhívást magában foglaló My Citroën Assist. A középkategóriát megcélzó speciális széria a 225 lóerős, ë-EAT8 váltóval kiegészülő plug-in hibrid motor mellett valamennyi benzin- és dízelmotorral kompatibilis.

A Citroën C5 Aircross C-Series bruttó 10 840000 forint kedvezményes ártól rendelhető, a plug-in hibrid változat kedvezményes kezdőára pedig bruttó 15 400 000 Ft.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/