/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A drágább Suzuki a biztonságosabb

2016. december 01. 13:10   |   Autoblog
címkék:  

Öt csillagot kapott a biztonsági extrákkal felszerelt új Suzuki Ignis az Euro NCAP töréstesztjén, míg az alapfelszereltségű modell csupán 3 csillagot ért el. Az Euro NCAP éppen azért vezette be a duális tesztet, hogy a fogyasztók érzékelhessék, érdemes megvenni az autókhoz a biztonsági kiegészítőket. Hat új autót vizsgáltak, az Ignis egyike volt a háromnak, ahol két különböző eredmény született.

Az Euro NCAP idén vezette be a duális tesztet, amelynek lényege éppen az, hogy a vásárlók érzékelhessék, milyen mértékben járulnak hozzá a biztonsági extrák egy jármű biztonságához. A Suzuki Ignis mellett a SsangYong Tivoli és hosszított verziója, a SsangYong XLV vizsgázott duális rendszerben, azaz egy alapfelszereltségű és egy biztonsági extrákkal kibővített példányt is falnak eresztettek.

Az Ignis esetében az alapfelszereltségű és az extrákkal ellátott modellek közötti különbség elsősorban a Dual Camera Brake Support technológiának köszönhető, ami szenzorai segítségével látja az autó előtt megjelenő akadályokat, vagy akár a járda szélére lépő gyalogosokat. A rendszer figyelmezteti a sofőrt a veszélyre, és annak mértékétől függően automatikusan lassít, növeli a fékerőt, vagy akár vészfékezést is végrehajt, sőt, a nem kívánatos sávelhagyást is jelzi.

Míg az alapfelszereltségű modell 3 csillaggal zárt és felnőtt utasvédelemre 79, gyermekvédelemre 79, gyalogosvédelemre 67, biztonsági segédrendszerekre pedig 25 százalékot kapott, addig az asszisztens rendszerekkel is felvértezett modell 5 csillagos értékelést kapott 87/79/77/60 százalékos eredménnyel. A SsangYong Tivoli alapmodellje 3, a biztonsági csomaggal kibővített verziója 4 csillagot kapott, s hasonlóképpen szerepelt az XLV is.

Az Audi Q2, a Hyundai Ioniq és a Ford Edge sztenderd felszereltséggel is megkapták a legmagasabb 5 csillagos minősítést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/