/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ferrari korábbi versenyzője szerint, Hamilton nem lesz világbajnok többet

2024. április 18. 10:00   |   Autoblog
címkék:  

Vajon Lewis Hamilton képes lesz nyolcadik világbajnoki címével befejezni Forma-1-es pályafutását?

A korábbi Forma-1-es pilóta, Eddie Irvine úgy véli, Lewis Hamilton és a Mercedes dominanciájának a korszaka véget ért, és nem számít arra, hogy a britnek valaha is sikerül nyolcadik világbajnoki címét megnyerni.

Hamilton hat versenyzői bajnoki címet nyert az Ezüstnyilakkal, ami a McLarennel 2008-ban szerzett címével együtt Michael Schumacherrel tette őt egy szintre, mint hétszeres világbajnok.

A brit a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta nem tudott futamot nyerni, míg a csapat két év alatt mindössze egy győzelmet aratott, a 2023-as évet pedig nyeretlenül zárták.

Irvine úgy véli, a Mercedesnek nehéz lesz megismételni korábbi formáját, tekintve, hogy Max Verstappen milyen jól teljesít a Red Bull volánja mögött.

„Hamilton és a Mercedes győzelmeinek a korszaka már véget ért, de Lewis még mindig egy nagyon jó versenyző, aki nagyon koncentrál a célokra, és nagyon vágyik az eredményekre” – mondta Irvine a La Gazzetta dello Sport című olasz lapnak.

„Verstappennel is nagyon kemény az összehasonlítás, mert Max fiatalabb, egy kicsit gyorsabb és óriási hite van a képességeiben” – folytatta.

A Mercedes 2014 és 2021 között szintén domináns erő volt, rekordot jelentő nyolc egymást követő konstruktőri bajnoki címet és 120 győzelmet szereztek.

A 2022-es szabályváltozások óta azonban nehezen tudják megismételni ezt a formát, mivel küszködnek az autó tervezési koncepciója által előjött problémákkal.

Irvine arra számít, hogy Hamilton motivációja, hogy a jelenlegi szerződésének lejárta után is az F1-ben maradjon, egy fő tényezőtől függ.

„Hamilton kilátásai attól függnek majd, mennyire lesz versenyképes a Mercedes 2024-ben” – magyarázta.

„Tapasztalatával megmutatta, hogy minden kínálkozó lehetőséget meg tud ragadni, ami a kvalifikáción és a versenyen is adódik. Azonban kétlem, hogy képes lesz újra megnyerni a világbajnokságot, megvalósítva ezzel az álmát, hogy ő legyen az egyedüli nyolcszoros világbajnok versenyző” – mondta Irvine.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/