/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ferrari tartalékosa volt a leggyorsabb a Formula E újonctesztjén

2024. május 14. 11:16   |   Autoblog
címkék:  

A Ferrari F1 tartalékversenyzője, Robert Shwartzman mindkét gyakorláson az első helyen végzett a berlini Tempelhof Airport Circuit pályán megrendezett hivatalos Formula E újoncteszten.

Robert Shwartzman, a Ferrari F1-es tartalékpilótája volt a leggyorsabb a Formula E hivatalos újonctesztjén, amelyet a berlini Tempelhof Airport Circuit pályán tartottak.

A DS Penske színeiben versenyző Shwartzman mind a délelőtti, mind a délutáni edzésen az élen végzett, a leggyorsabb ideje 1:01.937 volt, ami mindössze két tizeddel maradt el a berlini E-Prix dupla futamának leggyorsabb idejétől.

A hat órás gyakorlást alatt két piros zászlót is kitűztek, a délelőtti leállást Dries Vanthoor, a délutánit pedig az Aston Martin F1 tartalékosa, Felipe Drugovich okozta.

Délelőtti szakasz

Shwartzman azonnal munkához látott, és már az első 10 percben tisztes 1:02-es időeredményt ért el, az edzésen az első időeredménye 1:02.150 volt.

Az izraeli-orosz pilóta mindössze 0,071 másodperccel előzte meg a Maseratit vezető Drugovichot, és további hatezredmásodperccel a Mercedes F1 tartalékosát, Frederik Vestit.

A 2022-es DTM-bajnok Sheldon van der Linde volt a negyedik leggyorsabb, míg Gabriele Mini zárta az első ötöt.

Piros zászlóra volt szükség, miután Vanthoor a 4-es kanyarban balesetet szenvedett, ami a nap hátralévő részében véget vetett a gyakorlásának.

Délutáni szakasz

Délután ismét Shwartzman állt az élre, miután szenzációsan bejutott az 1:01-es időbe, ami csak nagyon kevés versenyzőnek sikerült a múlt hétvégi dupla futamon.

Drugovich volt a felelős a nap második piros zászlajáért, miután megállt a pályán; azonban a hibaelhárítást követően újra csatlakozhatott a mezőnyhöz. A brazil végül a negyedik helyen zárta a délutáni edzést.

Az F2-es Jak Crawford az Andretti képviseletében a második helyet szerezte meg, Van der Linde pedig ismét a harmadik helyen zárt.

A Mahindra egy másik F2-es pilótája, Kush Maini egészítette ki az első ötöt. Az F2-es bajnokságot vezető Zane Maloney pedig a nyolcadik helyen végzett.

Borítókép: Formula E

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/