/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ford visszatér a Forma-1-be

2023. február 04. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Több mint két évtized után a Ford visszatér a Forma-1-be. Az ikonikus amerikai autógyártó és a Red Bull Powertrains hosszú távú stratégiai műszaki partnerségre lép a következő generációs hibrid erőforrás fejlesztése érdekében a 2026-os Forma-1-es szezontól kezdve. A Red Bull Ford Powertrains 2026-tól legalább 2030-ig biztosítja az Oracle Red Bull Racing és a Scuderia AlphaTauri csapatok hibrid erőforrásait.

FORD RETURNS TO FORMULA 1; TECHNICAL PARTNER TO ORACLE RED BULL

„Ez egy izgalmas új fejezet kezdete a Ford motorsport-történetében, amely akkor kezdődött, amikor dédnagyapám megnyert egy versenyt, amely segített elindítani cégünket” – mondta Bill Ford, ügyvezető elnök. „A Ford a világbajnok Oracle Red Bull Racing oldalán tér vissza a sportág csúcsára, hogy a Ford innováció, fenntarthatóság és villamosítás hagyományait a világ egyik leglátványosabb motorsport színpadára hozza.”

2023-tól a Ford és a Red Bull Powertrains az új műszaki előírások részét képező erőforrás fejlesztésén dolgozik, beleértve a 350 kW-os villanymotort és a teljesen fenntartható üzemanyagok fogadására alkalmas új belső égésű motort, amely a 2026-os szezonra készül majd el.

FORD RETURNS TO FORMULA 1; TECHNICAL PARTNER TO ORACLE RED BULLA Ford műszaki szakértelmet fog nyújtani minden olyan területen, ahol értéket tud hozzáadni a világbajnoki élvonalbeli csapathoz. A közösen vizsgálandó területek a belsőégésű motorok fejlesztése és olyan kulcsfontosságú fejlesztések, mint az akkumulátorcella- és villanymotor-technológia, a hajtásvezérlő szoftver és az analitika.

„Fantasztikus érzés újra üdvözölni a Fordot a Forma-1-ben ezen a partnerségen keresztül” – mondta Christian Horner, az Oracle Red Bull Racing Team igazgatója és vezérigazgatója. „Független motorgyártóként a Fordhoz hasonló OEM-ek tapasztalatainak kihasználása jó pozíciót jelent a versenytársakkal szemben. A Ford Motor Company egy generációkon átívelő autósportos történelemben gazdag gyártó. Jim Clarktól Ayrton Sennáig és Michael Schumacherig a felsorolás önmagáért beszél. Számunkra Red Bull Powertrainsként a dinasztia következő fejezetének megnyitása Red Bull Fordként rendkívül izgalmas. 2026 még egy kicsit távolinak tűnik, de számunkra a munka már elkezdődik, és egy új jövő és az Oracle Red Bull Racing folyamatos fejlődése felé tekintünk.”

JF_infographic_52026-ban a Ford lesz az egyetlen olyan gyártó, amely a helyi motorsport eseményektől a Forma-1-ig a teljes motorsport palettán képviselteti magát autóival, beleértve a WEC-et és az IMSA-t, és a Le Mans-i 24 órást Mustang GT3-mal, a WRC-t az M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1-el, a Dakart a Ranger Raptorral. A Ford ott lesz a Baja 1000 versenyen a Ranger Raptorral és Broncoval, valamint NASCAR, NHRA és Supercars futamokon a Mustanggal. A Ford továbbra is kamatoztatni fogja  a versenyzés során megszerzett tapasztalatait annak érdekében, hogy az innovációkat, a legújabb technológiákat és szoftvereket a fogyasztók elé tárja, és ezt a jövőbeni Ford elektromos járművekkel a motorsport csúcsán létrejövő új partnerség révén is folytatni fogja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/