/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Honda Európába is elhozta önvezető Legend modelljét

2021. október 12. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A 2021-es ITS Világkongresszuson, az Európai Unió által meghirdetett L3Pilot program keretein belül mutatja be saját fejlesztésű önvezető rendszerét a Honda. A kezdeményezés 12 ország 34 piaci szereplőjét fogja össze, méghozzá azzal a céllal, hogy mihamarabb elkészülhessenek és forgalomba állhassanak a 3. és 4. SAE-szintű autonóm járművek. A Honda négy önvezető autóval vesz részt a projektben, ezek a Honda Legend prémium szedán alapjaira épülnek.

HONDA SHOWCASES AUTOMATED DRIVING TECHNOLOGY AT ITS WORLD CONGRESS 2021

Az önvezető rendszerek fejlesztésében élen járó Honda R&D Europe csapata 25 900 km-en át tesztelte autóit, két fő területre összpontosítva: a városi és az autópálya-használatra.

A Honda fejlett autonóm rendszere folyamatosan figyeli a forgalmat az autópályákon, és ha biztonságosnak ítéli meg a helyzetet, képes teljesen átvenni az irányítást a vezetőtől – ezt immáron majd’ 26 ezer kilométernyi Németországban megtett próbaút bizonyítja. A működés közben gyűjtött adatokat megosztják az L3Pilot projekt többi résztvevőjével, hogy a közös elemzés, illetve kutatás előnyeit kihasználva tovább tökéletesíthessék a technológiát.

A Honda és az L3Pilot projektben résztvevő egyéb márkák autonóm járművei egyaránt ott vannak a hamburgi ITS Világkongresszuson, hogy megmutassák, mekkora lehetőség rejlik a technológiában.

HONDA SHOWCASES AUTOMATED DRIVING TECHNOLOGY AT ITS WORLD CONGRESS 2021

Az L3Pilot projektet azért indították útjára 2017-ben, hogy Európa-szerte érvényes szabványrendszert alkossanak az önvezető rendszerekre vonatkozóan. Az autógyártók és egyéb szereplők tevékenységének kontinensszintű összehangolásával jelentősen felgyorsítható a 3. és 4. szintű önvezető személyautók fejlesztése és piaci bevezetése, így egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat a közlekedés városi környezetben, valamint gyorsforgalmi utakon, és a parkolással sem kell bajlódnia a felhasználóknak. Összességében már több mint 400 000 km-t tettek meg közúton a projektbe bevont járművek, ebből 200 ezret önállóan.

HONDA SHOWCASES AUTOMATED DRIVING TECHNOLOGY AT ITS WORLD CONGRESS 2021

A 2021-es ITS Világkongresszus 2021. október 11-én vette kezdetét, az L3Pilothoz kapcsolódó bemutatókat pedig október 13. és 15. között tekinthetik meg az érdeklődők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/