/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Honda Európába is elhozta önvezető Legend modelljét

2021. október 12. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A 2021-es ITS Világkongresszuson, az Európai Unió által meghirdetett L3Pilot program keretein belül mutatja be saját fejlesztésű önvezető rendszerét a Honda. A kezdeményezés 12 ország 34 piaci szereplőjét fogja össze, méghozzá azzal a céllal, hogy mihamarabb elkészülhessenek és forgalomba állhassanak a 3. és 4. SAE-szintű autonóm járművek. A Honda négy önvezető autóval vesz részt a projektben, ezek a Honda Legend prémium szedán alapjaira épülnek.

HONDA SHOWCASES AUTOMATED DRIVING TECHNOLOGY AT ITS WORLD CONGRESS 2021

Az önvezető rendszerek fejlesztésében élen járó Honda R&D Europe csapata 25 900 km-en át tesztelte autóit, két fő területre összpontosítva: a városi és az autópálya-használatra.

A Honda fejlett autonóm rendszere folyamatosan figyeli a forgalmat az autópályákon, és ha biztonságosnak ítéli meg a helyzetet, képes teljesen átvenni az irányítást a vezetőtől – ezt immáron majd’ 26 ezer kilométernyi Németországban megtett próbaút bizonyítja. A működés közben gyűjtött adatokat megosztják az L3Pilot projekt többi résztvevőjével, hogy a közös elemzés, illetve kutatás előnyeit kihasználva tovább tökéletesíthessék a technológiát.

A Honda és az L3Pilot projektben résztvevő egyéb márkák autonóm járművei egyaránt ott vannak a hamburgi ITS Világkongresszuson, hogy megmutassák, mekkora lehetőség rejlik a technológiában.

HONDA SHOWCASES AUTOMATED DRIVING TECHNOLOGY AT ITS WORLD CONGRESS 2021

Az L3Pilot projektet azért indították útjára 2017-ben, hogy Európa-szerte érvényes szabványrendszert alkossanak az önvezető rendszerekre vonatkozóan. Az autógyártók és egyéb szereplők tevékenységének kontinensszintű összehangolásával jelentősen felgyorsítható a 3. és 4. szintű önvezető személyautók fejlesztése és piaci bevezetése, így egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat a közlekedés városi környezetben, valamint gyorsforgalmi utakon, és a parkolással sem kell bajlódnia a felhasználóknak. Összességében már több mint 400 000 km-t tettek meg közúton a projektbe bevont járművek, ebből 200 ezret önállóan.

HONDA SHOWCASES AUTOMATED DRIVING TECHNOLOGY AT ITS WORLD CONGRESS 2021

A 2021-es ITS Világkongresszus 2021. október 11-én vette kezdetét, az L3Pilothoz kapcsolódó bemutatókat pedig október 13. és 15. között tekinthetik meg az érdeklődők.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/