/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A kilenc éves gumik okozták Paul Walker halálát?

2014. március 27. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nyilvánosságra hozták a négy hónapja autóbalesetben elhunyt Paul Walker és Roger Rodas vizsgálatának eredményét. A mérések szerint 150 km/órával csapódott a Carrera GT az oszlopnak, ám ez elkerülhető lett volna jobb állapotú abroncsokkal.

Bár 2013. november 30-án történt a tragédia, a Los Angeles megyei sheriff irodájának hivatalos közleményére eddig kellett várnunk. Az alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatok szerint a Porsche Carrera GT – az előzetes becslésekkel ellentétben – 150 km/órás sebességgel csapódott be, amely bár alulmúlja a találgatásokat, már önmagában bőven elegendő egy halálos sérülés elszenvedéséhez.

Ám fontosabb, hogy mi okozhatta a dolgok idáig fajulását. Mostanra az is kiderült, hogy semmiféle technikai problémája nem akadt az autónak, viszont a rajta lévő kerekek már kilenc évesek voltak, amik egy ilyen teljesítményű sportautónál nagyon sokat számítanak – és könnyen lehet, hogy ezen múlott a két közeli barát élete.

A helyi Porsche képviselet szerint a Carrera GT nem gyári állapotban volt, ráadásul tulajdonosa nem megfelelően tartotta karban, mégsem ez okozta a bajt. Rossz gumik és elhanyagolt autó ide vagy oda, még ezeket leszámítva sem mehettek volna gyorsabban az ott megengedett 45 mérföld per órás (72 km/órás) sebességnél.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Molnár Péter
2014-03-30 - 01:36

Persze, ez tiszta sor. Egyrészt az autógumi az 100%-ban hő és tűzálló, szóval természetesen csak le kellett olvasni a lenyomatot az oldalfalról, másrészt kézenfekvő, hogy egy több száz lóerős autón kitart a gumi 9 évig.


*/