/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mazdáé a legszebb tanulmányautó

2018. február 01. 18:43   |   Autoblog
címkék:  

A japán gyártó már másodszor kapta meg a „Az év legszebb tanulmányautója” címet három éven belül. A 33. Nemzetközi Automobil Fesztivál zsűrije a gyártó következő generációs formanyelvét megtestesítő VISION COUPE-t kiáltotta ki győztesnek.

Az autós és motorsport szakértőkből, valamint elismert építészekből és divattervezőkből álló zsűri a VISION COUPE-t, a Mazda októberben bemutatott tanulmányát választotta a legjobbnak a párizsi 33. Nemzetközi Automobil Fesztiválon. A gyártó már két éve is elnyerte a díjat az RX-VISION koncepcióért, így az újabb díj kellemes meglepetés volt.

Az elképzelés kilenc olyan konkurenst utasított maga mögé, mint az Audi Aicon, a BMW i Vision Dynamics, a KIA Proceed Concept, a Lamborghini Terzo Millenio, a Mercedes-Benz AMG GT Concept, a Mercedes AMG Project One, a Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, a Nissan Vmotion, vagy a Peugeot Instinct.

Ahogy a neve is fémjelzi, a VISION-COUPE, úgymint az RX-VISION, a Mazda következő generációs formanyelvét testesíti meg. A légies négyajtós arányai a hátra pozícionált utastérrel a klasszikus kupék formájára emlékeztetnek, míg lendülete egy nagyteljesítményű sportautó benyomását kelti.

“A VISION COUPE a tükröződéseket használja arra, hogy vitalitást adjon a formának, ez a KODO következő lépése – mondta Ikuo Maeda, dizájn és márkastílus igazgató. „Ez az autó a finom japán esztétikát testesíti meg, és itt, „a művészet városában” másodszor is elhozni ezt a neves elismerést az RX-VISION után, nagyon örömteli. Szeretnénk megtartani japán identitásunkat még akkor is, ha továbbra is olyan autókat gyártunk, melyek világszerte vonzóak.”

A külső egyszerű “egy-mozdulat” formája sebességet közvetít, a belső tér pedig a hagyományos japán építészetből kölcsönöz motívumokat, melyek háromdimenziós mélységet adnak, ennek eredménye a nagyon nyugalmas környezet. A név tiszteleg a gyár nagy sikerű, több, mint 50 éves kupé-hagyományai előtt, melynek egyik képviselője pl. a bolygódugattyús (Wankel-) motoros Mazda Luce (Mazda R130).

A VISION COUPE-t február 4-ig a párizsi Hôtel National des Invalides-ban állítják ki a Nemzetközi Autómobil Fesztivál keretében. Az évente megrendezett fesztivál 35.000 látogatót vonz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/