/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A munkatársakkal vitetné el a balhét a Volkswagen

2019. július 23. 15:39   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen konszern a dízel-botrány miatt kártérítésért perli volt munkatársait – miközben aligha elképzelhető, hogy a felső vezetés ne tudott volna a visszaélésekről.

A VW még tavaly bocsátotta el egyik vezető mérnökét azért, mert szerepe volt a dízel motorok szoftverének manipulálásában, hogy azok hamis, a valóságnál sokkal kisebb károsanyag-kibocsátási adatokat mutassanak.

A konszernnek összesen mintegy 33 Mrd. eurós kártérítést kell fizetnie a manipulálásért, elsősorban az amerikai hatóságoknak. Az idősebb, évtizedek óta a VW-nél dolgozott mérnök a munkaügyi bíróságon fellebbezett azonnali hatályú bebocsátása ellen. Volt munkaadója viszontkeresettel válaszolt: anyagi kártérítésre tart igényt volt munkatársától azzal, hogy annak érdemi szerepe volt a visszaélésekben, majd azok elkendőzésében.vw-3466117_640

A bíróságnak azt kell eldönteni, valóban a vezetés középső szintjén dolgozó mérnökök szűk köre tehető-e felelőssé az éveken át folyt csalásokért. Szakértők szerint teljességgel valószínűtlen, hogy a felső vezetés ne tudott volna az ügyről – például Martin Winterkorn, a botrány után nyugdíjba vonult vezérigazgató, aki a felelősségre vonás helyett havi 93.000 eurós nyugdíjat kap a vállalattól.

Az, hogy a Volkswagen volt munkatársai nyakába akarja varrni a botrányt, tovább árt a konszern amúgy is megtépázott hírnevének. Egyébként a munkaügyi bíróság ítéletétől függ sor kerül-e további kártérítési perekre. Persze azok után sem remélheti a VW, hogy csak kis részben is megtérül milliárdos vesztesége. (Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/