/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Peugeot 2015-ben ismét indul a Dakaron

2014. március 26. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A világ tetején felállított lélegzetelállító rekord, az alig több mint 8 perc alatt megtett 20 kilométeres Pikes Peak után a Peugeot Sport, a Red Bull és a Total újabb izgalmas kihívás elé néz: 25 év távollét után a márka ismét nekivág a világ leghosszabb és legnehezebb tereprali-versenyének, a majd’ 10 000 km-es Dakar-ralinak. Az új fenevad pilótafülkéjébe két neves oroszlánszelídítő, Carlos Sainz és Cyril Despres ül majd be.

A tavaly júniusban felállított, nagy visszhangot kiváltott csúcsra még mindenki emlékszik. Csupán 8’13’’878 századmásodperc elég volt ahhoz, hogy a Peugeot berkeiben ismét belekóstoljanak a győzelem mámorába. Miután a Peugeot Sport csapata nagyszerűen bizonyított a Pikes Peak meredek és veszélyekkel teli aszfaltcsíkján, nem elégedhetett meg az egyszeri lenyűgöző teljesítménnyel. Új kihívásokra volt szüksége a versenyszellem ébren tartásához, ami a mai naptól ismét garantált.

Rögtön a Coloradóban, 4301 méteres magasságban átélt hihetetlen sikert követően a Peugeot Sport, a Red Bull és a Total újabb vizekre evez, és a leglátványosabb tereprali versenyen, az embert és gépet próbáló Dakaron kívánja megmérettetni magát. Akár a gyökerekhez való visszatérésként is felfoghatjuk ezt az elhatározást, hiszen 1987 és 1990 között a francia csapat négyszer aratott győzelmet a világ leghosszabb és legnehezebb terepraliversenyén a 205 T 16 Grand Raid, illetve a 405 T16 Grand Raid versenyautókkal, és ezzel be is írta magát a legendás verseny történetébe.

Időközben az afrikai dűnék átadták helyüket a nem kevésbé embert és gépet próbáló dél-amerikai sivatag, az Atacama homokhegyeinek. Huszonöt év kihagyás után a Peugeot Total csapat jövő januártól ezen a terepen indul újra egy 2008 DKR versenyautóval. A tavaly júniusban aszfaltúton megtett 20 kilométeres sprint után jövő januártól a több mint kéthetes, majd’ 10 000 kilométeres maratoni viadalon kell helyt állnia a Peugeot Sport csapatnak.

Ez egy több évre szóló program, és bár a hangsúly elsősorban a Dakaron lesz, a Peugeot a minél jobb felkészülés érdekében több megméretésen is részt kíván venni. A csapat két profi pilótája Carlos Sainz és Cyril Despres. A kétszeres ralivilágbajnok és 2010-ben Dakar-győztes Carlos Sainz az autófejlesztésben szerzett összes tudásával és tapasztalatával nem csak a versenysikerekhez, hanem már a felkészüléshez is hozzájárul, a motorral ötszörös Dakar-győztes Cyril Despres pedig a Peugeot csapat színeiben teszi meg első métereit négy keréken, az oroszlános márkánál kíván új karriert építeni.

A két pilóta már most türelmetlenül várja, hogy birtokba vehesse az új fenevadat, amelyet ugyanazok a mérnökök fejlesztenek ki, akik a 208 T16 Pikes Peaket. Az új oroszlánkölyökről április 20-án, a Pekingi Autószalonon tudhatunk meg többet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/