/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Háromszázezernél is több autót adott el tavaly a Porsche

2022. március 18. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Az elmúlt pénzügyi évben a Porsche AG megerősítette helyzetét a világ egyik legjövedelmezőbb autógyártójaként. A stuttgarti központú sportautó-gyártó új rekordokat ért el bevételek és profit tekintetében is.

S22_1536_fine

A 2021-es eladások árbevétele 33,1 milliárd eurót tett ki, ami 4,4 milliárd euróval nagyobb az előző évhez viszonyítva – mindez 15 százalékos növekedést jelent. A működési nyereség 5,3 milliárd euró volt, ami 1,1 milliárddal haladja meg a tavalyi értéket – ez 27 százalékos plusz. Emellett a Porsche operatív marzsa a korábbi 14,6 százalékról 16 százalékra növekedett. A nettó cash-flow 1,5 milliárddal 3,7 milliárd euróra növekedett 2021-ben.

A Porsche AG egymillió eurót adományozott az ukrán lakosság megsegítésére. A szakértők speciális csoportja folyamatosan dolgozik a Porsche üzleti érintettségének meghatározásán és mérséklésén. A Porsche gyárak ellátási hálózatát is érinti az esemény, amelynek következtében több modell beütemezett gyártása is meghiúsul néhány esetben.

2021-ben a Porsche 301 915 autót szállított ki ügyfeleinek világszerte. Ez azt jelenti, hogy a vállalat történelmében először sikerült átlépni a bűvös 300 ezres határt (tavaly: 272162 átadott autó). A legnépszerűbb típus a Macan (88 362) és a Cayenne (83 071) volt. A Taycan kiszállításai több mint megkétszereződtek: 41 296 ügyfél döntött az első teljesen elektromos Porsche mellett. Ez még az ikonikus 911 sportautót is megelőzte, igaz, utóbbi is új rekordot állított be 38 464-es eladással.

Oliver Blume: „A Taycan 100 százalékban Porsche és mindenféle embert megérint – meglévő és új ügyfeleket, szakértőket és a médiát. Folytatjuk elektromos offenzívánkat egy újabb modellel: az évtized közepére kizárólag teljesen elektromos formában szeretnénk elérhetővé tenni középmotoros 718 sportautónkat. Tavaly az Európába kiszállított új Porsche járművek közel 40 százaléka volt legalább részben elektromos, azaz konnektoros hibrid vagy tisztán elektromos autó. Továbbá a Porsche szeretné elérni a karbonsemlegességet 2030-ra.

„Arra számítunk, hogy 2025-ben már a Porsche eladásainak felét elektromos járművek, konnektoros hibrid vagy tisztán elektromos modellek teszik majd ki” – jelentette be Oliver Blume. „2030-ra a tisztán elektromos hajtású új járművek részaránya 80 százalék feletti lesz.” Az ambiciózus célok eléréséhez a Porsche prémium töltőállomásokba fektet be partnereivel – valamint saját töltési infrastruktúrát hoz létre. A befektetések érintik az akkumulátortechnológiát és a modulok gyártását is. Az új alapítású Cellforce Group nagyteljesítményű akkumulátorcellákat fejleszt és gyárt, amelyek 2024-re lesznek sorozatgyártásra kész állapotban.

2021-ben a Porsche globálisan minden régióban növelte eladásait. A legnagyobb piac ezúttal is Kína lett. 2020-hoz képest itt nyolc százalékkal több, összesen 96 000 autó talált gazdára. A Porsche nagy növekedésben van Észak-Amerikában is: az Egyesült Államokban lenyűgöző 22 százalékkal nőttek az eladások több mint 70 000 járműre. Európában is érvényesült a pozitív trend: csak Németországban kilenc százalékkal több, közel 29 000 ügyfél vehette át új autóját.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/