/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota a világ legértékesebb autógyártója

2017. augusztus 07. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

A Fortune magazin idén is kiadta Global 500 listáját, amelyen a világ ötszáz legmagasabb bevételt produkáló nagyvállalatait rangsorolja. A listán az autóipar legfontosabb cégei is szerepelnek, közülük is kiemelkedik a Toyota Motor Corporation, mely az összesített listán az ötödik legnagyobb vállalat a világon, és mindenkit megelőzve az első az autóiparban.

A Time Inc. kiadó érdekeltségébe tartozó Fortune magazin idén 63. alkalommal összesítette az Egyesült Államok, illetve huszonharmadszor a bolygó gazdaságának félezer legnagyobb jelentőséggel bíró szereplőjét. A rangsor alapját az adott pénzügyi évben elért árbevétel határozza meg.

Figyelemreméltó tény, hogy a világszerte 364 445 alkalmazottat foglalkoztató Toyota Motor Corporation a kezdetektől fogva szerepel a Global 500 listán. Leggyengébb eredménye a 11. hely volt (1995, 1998), legjobb az abszolút ötödik (2008, 2010 és 2017). Az öt márkát (Toyota, Lexus, Hino, Daihatsu, Ranz) tömörítő vállalatcsoport globális piacvezető a hibrid üzemű gépkocsik értékesítése terén, a 2017 áprilisában lezárt pénzügyi évben árbevétele elérte a 254,694 milliárd dollárt (körülbelül 65 ezer milliárd forint); 7,7 százalékkal haladva meg az előző pénzügyi év eredményét. Az első hat autóipari szereplő közül mindössze a Toyota, a General Motoros és a Honda tudott 5 százalékánál többet erősödni, míg a német márkák két százalék körüli éves növekedést tudtak felmutatni.

Global 500


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/