/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota lett a legnépszerűbb márka Magyarországon

2020. június 08. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Nemcsak vezető helyét őrizte meg, de piaci részesedését is minden konkurensénél nagyobb mértékben növelte a Toyota májusban, illetve az év első öt hónapjában Magyarországon.

2020 májusában az előzetes várakozásoknak megfelelően kevesebb mint felére csökkentek a személygépkocsik és könnyű haszonjárművek magyarországi eladásai – derül ki a DataHouse aktuális jelentéséből. A kivonásoktól megtisztított (azaz a hazai forgalomba helyezéseket tükröző) adatok szerint a Toyota az év ötödik hónapjában a körülményekhez képest ismét kedvező eredményt könyvelhetett el, ezzel a leginkább válságálló márkának bizonyult a hazai piacon. Eladásai „csupán” 28 százalékkal csökkentek, és ezzel egyike volt annak a mindössze tíz márkának, amelyik 30 százalék alatt tudta tartani a visszaesést.

Ennek köszönhetően a Toyota nemcsak megőrizte, de növelte is előnyét a hazai forgalomba helyezési rangsor élén. A tisztított eladásokat vezető Toyota piaci részesedése 3,8 százalékkal emelkedett, ami példátlanul jó eredménynek számít a piacon. Ami pedig a legnépszerűbb típusokat illeti, a Toyota az egyetlen márka, amelynek három modellje is felkerült a májusi forgalomba helyezések Top 10-es listájára.

A januártól májusig tartó időszakban a Toyota 17,8 százalékkal tudta növelni eladásait, amivel újfent a tíz legerősebben teljesítő márka között szerepelt. Ezzel a teljesítményével a Toyota öt hónap távlatából is őrzi elsőségét, több mint 4 százalékkal növelve piaci részesedését. A márka jelenleg a hazai forgalomba helyezések 12,1 százalékáért felel, azaz majdnem minden nyolcadik, Magyarországon forgalomba helyezett autó Toyota volt. Az első öt hónapban két modelljével is képviseltette magát a Toyota a tíz legnépszerűbb típus között: erre rajta kívül csupán egyetlen másik márka volt képes.

10 legnépszerűbb 110 legnépszerűbb 2legnépszerűbb mo új autók

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/