/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Toyota Yaris Cross lett a Világ Év Városi Autója

2022. április 16. 14:35   |   Autoblog
címkék:  

Harminchárom ország százkét autós újságírójának véleménye szerint a 2022-es modellévben a Toyota Yaris Cross a legfontosabb újdonság a városi autók globális piacán, így a Toyota szubkompakt crossovere nyerte el a 2022 World Urban Car címet.

toyota_yaris_cross_1

A Világ Év Autója díj (World Car Awards) az autóipar egyik legnagyobb és legfontosabb elismerése; az egyetlen olyan kitüntetés, amelyen az összes földrész képviselteti magát. A 33 ország 102 újságírójából álló zsűri különböző kategóriákban választja ki az év legnagyobb jelentőségű újdonságait, a sportautóktól az elektromos járművekig, a luxusautóktól a városi kisautókig.

A Toyota ez utóbbi kategóriában nevezte a Yaris Crosst, amely minden alapfeltételnek megfelelt: a 2021. január 1. és 2022. március 30. közötti időszakban legalább két földrész legalább két meghatározó piacán forgalmazzák, évente legalább ötezer példányban gyártják, és – hiszen városi autókról van szó – teljes hossza nem haladja meg a 4,2 métert. 418 centiméteres hosszúságával a Yaris Cross kényelmesen belefér a kategóriába, ami pedig a tervezett darabszámokat illeti, csak Európában évente 150 ezer darabos gyártásra rendezkedett be a Toyota, míg az ázsiai piacokat a japán Iwate prefektúrában működő Toyota-üzem fogja kiszolgálni.

A Toyota Yaris Cross négy másik modell ellenében versengett a végső győzelemért, a döntőben pedig olyan neves ellenfeleket utasított maga mögé, mint az Opel Mokka és a Volkswagen Taigun. Míg a World Car Awards program 2005-ben vette kezdetét, a városi autókat 2017 előtt nem díjazták külön.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/