/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Audi Hungaria: csomagolj okosan!

2021. október 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A prémium minőségű termékek környezetbarát technológiákkal történő fejlesztése és gyártása mellett az Audi Hungariánál a logisztikai folyamatokban is központi szerepet játszik a fenntarthatóság. A vállalat 2020 óta karbonsemlegesen végzi tevékenységét, emellett számos intézkedéssel tovább csökkenti ökológiai lábnyomát, mint például az alkatrészekhez kapcsolódó csomagolóanyag-felhasználás folyamatos optimalizálásával.

e8f80d3f-916d-4add-824d-c279d6035f61

A világ legnagyobb motorgyárában az Audi Hungaria munkatársai közel 5 000 különböző alkatrészt 97 százalékban többutas, illetve speciális csomagolóanyagok felhasználásával szállítanak és tárolnak, lehetővé téve ezzel az egyes csomagolóanyagok és tárolók többszöri felhasználását.

A vállalat a járműgyártás területén is nagy hangsúlyt fektet a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően a járműgyártás területén a tavalyi évben közel 100 tonnával kevesebb hullámpapírlemezt és több mint 30 tonnával kevesebb polietilénfóliát használtak fel.

Emellett a vállalat a Volkswagen Konszern különböző telephelyeinek gyártott karosszériaelemek, elektromos meghajtások, belsőégésű motorok és motoralkatrészek szállításához is optimalizált csomagolási eljárásokat alkalmaz, tovább csökkentve ezzel a környezet terhelését.

d1bd1894-7c84-4bf7-b70f-bdfc54092ecd

A vállalat a csomagolóanyagok csökkentésének érdekében szorosan együttműködik a beszállítóival és az Audi Konszern többi telephelyével is. Az Audi Konszern világszintű termelési hálózatához tartozó gyártótelephelyek folyamatosan megosztják a csomagolóanyagok csökkentésére hozott intézkedéseiket egymással és vezetik be saját folyamataikba azokat.

A vállalat zöld logisztikai tevékenységében fontos szerepet kapnak továbbá a Győr-Ingolstadt-Brüsszel között karbonsemlegesen közlekedő „zöld vonatok”, a gyárterületen belül a kész motorokat a járműgyárba szállító elektromos vontatók és a logisztikai központból a gyártócsarnokokba alkatrészeket szállító elektromos kamion is.

Az Audi Hungaria 2020 óta karbonsemlegesen folytatja tevékenységét. A vállalat az Audi Környezetvédelmi Programja, a „Mission:Zero” jegyében következetesen törekszik a fenntartható termelésre. Középpontban az Audi Hungaria számára fő kihívást jelentő dekarbonizáció, a víz-, valamint az erőforrások hatékony felhasználása és a biodiverzitás állnak. A célkitűzések eléréséhez nagymértékben hozzájárul az alumínium zárt körforgásba kapcsolása, amely során a vállalat jelentős erőforrásokat spórol és tovább csökkenti ökológiai lábnyomát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/