/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Audi e-tron GT lett az év legszebb autója

2021. november 15. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Németországban a 2021-es Arany kormánykerék szavazáson az Audi e-tron GT modellt választották az Év legszebb autója kategória győztesének. A kategória legjobbja 69 másik modellt megelőzve bizonyított. Az Auto Bild autós szaklap, illetve a Bild am Sonntag újság olvasói a nyár során adhatták le voksaikat kedvenceikre.

Audi e-tron GT quattro

A 45. alkalommal megrendezett “Arany kormánykerék” díjátadót november 9-én tartották a berlini Axel-Springer-Haus újságírói klubjában. Az esemény házigazdája Barbara Schöneberger volt, az „Év legszebb autója” díjat és az ezzel járó jól ismert szobrot pedig az Audi AG vezérigazgatója, Markus Duesmann vehette át.

Az Arany kormánykerék nem csupán az egyik legtekintélyesebb, de a legrégebbi autóipari megmérettetés Németországban, amelyet 1976-ban ítéltek oda először. 70 új modell szállt harcba a 2021-es Arany kormánykerék díjért, összesen 12 kategóriában. Különlegesség, hogy az Év legszebb autója cím kategóriafüggetlen és az olvasók közvetlenül adhatják le voksaikat választottjukra. Ez teszi ezt az elismerést valódi közönségdíjjá, amely lényegében egy érzelemgazdag modell szívből jövő támogatásaként értékelhető.

The e-tron GT was awarded with the Golden Steering Wheel awards

Az e-tron GT az Audi elektromos jövőjének úttörője, hiszen 2026-tól a vállalat már csak olyan új modellekkel jelentkezik, amelyek elektromos hajtásrendszerrel rendelkeznek. Az e-tron GT az érzelemgazdag formaterv, a dinamikus teljesítmény és a fenntartható koncepció megtestesítője. Olyan jellemzők ezek, amelyek ezt a sportautót már most az Audi márka ikonikus modelljei közé emelik.

Az Arany kormánykerék elismeréstől függetlenül ezt számos további díj is igazolja. Így nyerte el például a gran turismo modell az auto motor und sport magazin 2021-es Autonis díját a luxuskategória legjobb formatervezési innovációjáért, de a 2022-es Németországi Év Autója elismerést is az e-tron GT szerezte meg a luxuskategóriában. Az e-tron GT az Audi modellkínálatának elektromos zászlóshajója és annak ellenére, hogy alig egy éve van a piacon, jó esélye van rá, hogy igazi klasszikussá váljon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/