/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Az új BMW M5 a világ legjobb nagyteljesítményű autója

2018. április 06. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A bajor prémiumgyártó idén sorozatban hetedik alkalommal diadalmaskodott a világ legjobb autóit díjazó szakértői szavazáson, elhódítva a World Car of the Year „World Performance Car” elismerését.

A világ legjobb autóit díjazó „World Car of the Year” szervezet 2018-as „World Car Award” trófeáit március 28-án, a New York-i Nemzetközi Autószalonon megrendezett díjátadó ünnepségen adták át. A legjobb nagyteljesítményű autók kategóriájának győztesét megillető „World Performance Car” serleget idén a BMW M5 nyerte el, amellyel a bajor gyártó immáron sorozatban hetedik éve aratott győzelmet a „World Car of the Year” díjátadó gálán.

A legjobb nagyteljesítményű autók kategóriájában idén összesen tizenegy négykerekű állt rajthoz. A „World Car Award” trófeáért azon modellek szállhattak versenybe, amelyeknek tömegtermelési mennyisége éves szinten meghaladja a kétezres darabszámot, a 2017. január 1. és 2018. május 31. közötti időszakban pedig a világ legalább két kontinensén megvásárolható hivatalosmárkakereskedésen keresztül. A kiválasztást és a végső szavazást egy nemzetközi zsűri végezte, amelyben 24 ország vezető autós szakmagazinjainak 82 újságírója foglalt helyet.

A hatodik generációs BMW M5 meghajtásáról a legújabb M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 4.4 literes, duplaturbós V8-as benzinmotor gondoskodik, amelynek maximális teljesítménye 600 lóerő (441 kW), csúcsnyomatéka pedig 750 Nm. Az ötszemélyes élsportoló gyorsulási adatai a komoly sportkupékét megszégyenítők: álló helyzetből 3,4 másodperc alatt katapultál 100 km/órás sebességre, de a 200 km/órához is csupán 11,1 szekundumra van szüksége, míg végsebessége akár 305 km/óra. A motor erejét a Drivelogic-kal dolgozó, speciálisan az autó teljesítmény-karakterisztikájához hangolt nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó továbbítja az M xDrive intelligens összkerékhajtás felé.

Az új, intelligens összkerékhajtás a sportlimuzinban ünnepli világpremierjét. Az innovatív rendszer középpontjában egy elektronikusan vezérelt többtárcsás tengelykapcsolóval dolgozó osztómű áll, amely az erőforrásból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot igény szerint 0 és 100% közötti arányban képes elosztani az első és a hátsó tengely között. Az új BMW M5 minden vezetési- és időjárási szituációban kimagasló útfekvését emellett a hátsó tengelybe integrált aktív M differenciálmű garantálja, amely az elektronikusan vezérelt többtárcsás differenciálzárnak köszönhetően a motorból érkező erőt igény szerint 0 és 100 százalék közötti arányban képes elosztani a két hátsó kerék között, így az önjelölt drifterek is bátran beruházhatnak az autóra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Noll Balázs
2018-04-06 - 15:43

Ennek nagyon örülök hogy a bmw m5 kapható már összkerékkel ☺☺☺?✌✌?a bmw az álom autóm ☺☺☺☺

Váradi József
2018-04-10 - 16:14

Kedves Balázs!
Alom autód a BMW? Tolvajoknak is. 🙂


*/