/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az új Honda Jazz és a Mazda MX-30 biztonsága egyaránt példás

2020. november 12. 20:15   |   Autoblog
címkék:  

Ötcsillagos, azaz kiváló minősítést szerzett az Euro NCAP szigorított menetbiztonsági vizsgálatán az új Honda Jazz e:HEV és a Mazda első elektromos autója, az MX-30 is.

Mazda-MX-30 - Euro NCAP Five Star

A Mazda MX-30 mind a négy, de különösen két Euro NCAP tesztkategóriában kiválóan teljesített: felnőtt utasvédelem 91%, gyermek utasvédelem 87%, gyalogosvédelem 68%, vezetéstámogató biztonsági rendszerek 73%. Az elért 91% az eddigi legjobb eredmény a felnőtt utasvédelemben, melyet a legutóbbi, 2020-as törésteszteken feljegyeztek.

AOS Technologies AG,1000,750,951,100ñ}}€ñMê“+y

A 2020-as, szigorított rendszerben új tesztfajták is megjelentek, hogy néhány, régóta fennálló igényre választ adjanak az utasvédelem és az ütközés utáni védelem területén, és hogy kiemeljék a modern vezetéstámogató rendszerek legutóbbi fejlesztéseit.

Az elektromos SUV egyik szembetűnő dizájn-eleme a freestyle ajtók, mely a 2003-ban bemutatott RX-8-ra emlékeztet minket. Ezek viszont nem befolyásolják a biztonságot hátrányosan. Mindkét oldalütközéses teszt mindegyik kritikus karosszériapont védelmét jónak ítélte, és az autó maximum pontot ért el.

NEW HONDA JAZZ e:HEV SCORES TOP MARKS UNDER  TOUGH NEW EURO NCAP STANDARDS

A Jazz e:HEV vadonatúj, fejlett karosszériaszerkezetre épül, és alapáron jár hozzá a Honda Sensing csomag. Az ultramodern, aktív menetbiztonsági és vezetést segítő eszközöket magában foglaló rendszer az egyik legbiztonságosabb európai kisautóvá teszi a japán újoncot.

571648

A kizárólag hibrid hajtáslánccal megvásárolható új Jazz a Honda első európai modelljeként kapja meg a középső első légzsákot szériatartozékként. A légzsák a vezetőülés háttámlájából bújik elő baleset esetén, és a sofőr, valamint a mellette ülő utas között fúvódik föl, megakadályozva, hogy a két fej összekoccanjon. A Jazz e:HEV egyébként kiemelkedő jó eredményekkel zárta a vizsgálatokat, 87, 83, 80 és 76 százalékot kapott a négy kategóriában.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/