/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az év autója: Ford S-MAX

2006. november 13. 10:09   |   Autoblog
címkék:  

Az új Ford S-MAX kapta a tekintélyes “2007-es Év Autója Díjat”. Az “Év Autója Díj” egy olyan nemzetközi elismerés, amelyre 22 európai ország 58 vezető szakújságírója szavaz.

A díjat hét vezető európai kiadvány – az olasz Auto, a brit Autocar, a spanyol Autopista, a holland Auto Visie, a francia L’Automobile Magazine, a német Stern és a svéd Vi Bilagare szervezésében ítélik oda. A Ford S-MAX-et szoros versenyben találták a legjobbnak azt követően, hogy az eredetileg a teljes listára felvett 41 autóból a rövidlistára kiválasztottak nyolcat – a Citroen C4 Picasso-t, a Fiat Grande Punto-t, a Ford S-MAX-et, a Honda Civic-et, az Opel/Vauxhall Corsa-t, a Peugeot 207-est, a Skoda Roomstert és a Volvo C30-ast.

A 2006 áprilisában történt bevezetése óta – marketinges felmérések szerint – az új S-MAX tulajdonosok több mint felének ez az első Ford gyártmányú autója. A legnépszerűbb S-MAX felszereltség a “Titánium”, a tulajdonosok több mint 60 százaléka rendeli meg ezt a legmagasabb felszereltségi szintet. Amellett, hogy az európai Ford modellpalettájának új tagja, az S-MAX az első olyan Ford, amelyik a “kinetikus formatervezési nyelv” elemeit vonultatja fel, illetve a Ford tulajdonosok számára számos új, izgalmas, vezető-orientált műszaki fejlesztést is tartalmaz. Az új, aktív biztonsági rendszerek célja a gépjármű feletti kontrol és a balesetek elkerülhetőségének magasabb szintje, mint például az úgynevezett Adaptív Sebességszabályozás Korai Figyelmeztetéssel (Adaptive Cruise Control with Forward Alert), vagy az Ütközésmegelőzés Fékezéssel (Collision Mitigation by Braking), illetve az új Folyamatos Csillapítás Szabályozás (Continuously Controlled Damping).

Az Euro NCAP törtéstesztjén a Ford S-MAX kategóriaelső 5 csillagos eredményt ért el a felnőtt utasok védelme terén. Az új Galaxy-vel és a Focusszal együtt a Ford most már három olyan autót kínál, amelyik 5 csillagos, maximális minősítést ért el az Euro NCAP tesztjén. A gyalogosvédelemben is versenyképes – 2 csillag, 13 pont – eredményt mutathat fel az S-MAX. Az S-MAX az egyik első Ford modell, amelyik rendelkezik az úgynevezett Ember-Gép Interfésszel (Human Machine Interface). Ez számos, konfigurálható menü segítségével átfogó információkkal látja el a vezetőt. A kormánykeréken elhelyezett, könnyen kezelhető kapcsolók lehetővé teszik a vezető számára, hogy fontos információkat nézzen meg, köztük a fedélzeti szórakoztató rendszer, vagy a navigációs rendszer adatait. Az S-MAX az első olyan Ford autó, amelyiken az úgynevezett “kinetikus design” formatervezési nyelv jellemző vonásai láthatóak.

A Ford az S-MAX-nek odaítélt “2007-es Év Autója Díj”-jal együtt már ötször nyerte el ezt a díjat.  Először 1981-ben a Ford Escorttal, majd 1985-ben a Ford Scorpióval és 1993-ban a Ford Mondeo első generációjával. 1999-ben pedig az első Ford Focus a díj 44 éves történetének egyik legnagyobb különbségével nyerte meg az “Év Autója Díj”-at.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/