/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Befejeződik a legnagyobb szedán Jaguar gyártása

2019. május 31. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Idén nyáron gördül le az utolsó XJ modell a brit márka gyárának futószalagjáról, mellyel egy nyolcéves periódus végére kerül pont. Habár közvetlen utódja nem érkezik, a Jaguar egy méltó, teljesen elektromos autóval készül pótolni a zászlóshajó hiányát.

Az Autocar információi szerint július 5-én készül el az utolsó Jaguar XJ modell a brit Solihulli gyártósoron.

Az X351-es generáció ráadásul közvetlen utód nélkül marad, ugyanis a Jaguar nem tervezi folytatni az XJ szériát, azonban ez nem azt jelenti, hogy eggyel kevesebb választható modellje lesz a briteknek, ugyanis készülőben van egy teljesen elektromos szedán, mely a Tesla Model S-szel és a Porsche Taycannal hivatott versenyre kelni.

Az új négyajtósról még nem sokat tudni, de állítólag négy darab, egyenként kb. kétszáz lóerős villanymotor gondoskodik majd meghajtásáról, ezeket pedig egy 90-100 kilowattórás akkupakk fogja ellátni a megfelelő energiával. Az előzetes információk alapján tehát a kategória egyik legerősebb (elektromos) modellje van készülőben, de a Jaguar nem csak a vezetési élményre, hanem a komfortérzetre is jobban rágyúr majd az újdonsággal.

Az XJ jelenlegi sorozatát még 2010-ben, a BMW 7-es, az Audi A8 és a Mercedes-Benz S-osztály ellenfeleként mutatták be a britek, és bár 2014-ben készült hozzá egy ráncfelvarrás, az utóbbi időben már minőségben, így eladási számokban sem tudta felvenni a versenyt a riválisokkal. A CarSalesBase adatai alapján tavaly csupán 1099 példány kelt el Európában, míg Amerikában 1579 darab talált gazdára (szemben a 2017-es 2721 darabbal).


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/