/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Beindul a biodízel üzem

2007. április 17. 08:34   |   Autoblog
címkék:  

Az Öko-Line bábolnai biodízel üzeme egy hónapon belül megkezdi a termelést.

Az ország eddigi legnagyobb kapacitású biodízel-üzeme egy hónapig próbaüzemben működik majd, ám június végétől teljes kapacitással beindul. Az Öko-Line bábolnai üzemében az idén 25 ezer tonna, 2008-tól pedig évi 50 ezer tonna zöld üzemanyagot állítanak elő. Környezetbarát gázolajat Magyarországon mintaüzemekben Kunhegyesen és Mátészalkán már évek óta gyártanak, de csak időszakosan, és csupán évi 2-5 ezer tonna mennyiségben.

A termelés beindulását követően az Öko-Line második ütemben a jövő év elejéig további 2,5 milliárd forintért hajt még végre fejlesztéseket. Ennek eredményeként duplázódik meg a gyártókapacitás, de bővül a logisztikai infrastruktúra is, továbbá három másik présüzem létesül, mégpedig az ország különböző pontjain. Az Öko-Line az idén 3-4 milliárd forintos árbevétellel számol, de profittal még nem. Nyereség várható ugyanakkor már jövőre, amikor a második ütem eredményeként a forgalom 10 milliárd forintra emelkedik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/