/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
alga, biodízel, dízel, étolaj, mazda, mazda2, mazda2 bio concept, susteo

bio concept

Étolajjal megy a Mazda2 versenyautó

időpont:2022. november 22. 15:45

szerző:Autoblog

címkék:

Hajnalodik a Fuji International Speedway felett, ahol a Super Taikyu Series Fuji 24 órás versenye már több mint a felénél tart. Étolaj illata száll a levegőben, ugyanis a Mazda Spirit Racing csapat szerelői régi étolajat és zsírokat használnak a versenyautó hajtására.

biodízel

FORRADALMI?

Biodízel sportkocsi 2,2 literes fogyasztással

időpont:2008. augusztus 26. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

Egymás után érkeznek a különféle koncepciójú, környezetbarát sportkocsik; ezúttal a brit Trident Performance Vehicles által kreált Iceni kupét mutatjuk be, amely igencsak nagyot szólhat. Az Iceni common rail dízelmotorja biodízellel is működik, s a különleges, úgynevezett nyomatékszorzó technológia jóvoltából sokkal kevesebbet fogyaszt, mind hagyományos társai. A gyártó saját mérése szerint az Iceni 112 km/órás sebességgel haladva mindössze 3,4 litert fogyaszt, 48 km-es sebességnél pedig beéri 2,18 literrel is! Utóbbi érték egészen hihetetlen, lévén, a kocsiban egy 6,6 literes V8-as motor dohog. Ez azt jelenti, hogy egy tankkal elméletben akár 2000 mérföldet (3200 km) is meg lehet tenni. A fantasztikus brit sportkupé mindenesetre már kész a sorozatgyártásra, körülbelül 75 ezer fontot szeretnének majd kérni egy példányért. Folytatás a címre kattintva!

407, biodízel, bioetanol, bioflex, peugeot

BIOÜZEMANYAGGAL IS

Új Peugeot 407 etanolos motorral

időpont:2008. július 09. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

A finoman áttervezett Peugeot 407 modellcsalád legfontosabb újdonsága talán az új Euro 5-ös, 2 literes 140 lóerős HDi dízelmotor, valamint a 2 literes Bioflex erőforrás, mely benzin és E85-ös bioetanol bármely arányú keverékével képes üzemelni. Dízelmotorból immár ötféle szerepel a palettán, melyek érdekessége, hogy 30 százalékos keverési arányig biodízel üzemanyaggal is hajthatók.

biodízel

TÖBB KELL MAJD!

Nem használunk elég bioüzemanyagot

időpont:2008. július 03. 12:50

szerző:Autoblog

címkék:

Még mindig nem használunk elég bioüzemanyagot, legalábbis ez derült ki egy friss kutatásból, amely összegezte Európa 2007-es bioüzemanyag felhasználását. Az EU 2007-ben 7,7 millió tonna nyersolajnak megfelelő (tons of equivalent - TOE) bioüzemanyagot használt fel a közúti közlekedésben, amely csupán 2,6%-a volt a teljes fogyasztásnak.

biodízel, le mans, shell

ELŐSZÖR KEVERIK

Biodízel Le Mans-i versenyautóba

időpont:2008. május 29. 15:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Shell cseppfolyósított biomasszát, BTL-t (Biomass to Liquids) kever a 2008. június 14-i 24 órás Le Mans-i verseny Shell V-Power Diesel versenyüzemanyagába. Ez lesz az első alkalom, hogy második generációs bioüzemanyagot használnak a Le Mans-i versenyen. A Shell V-Power Diesel szintén a Shell által kifejlesztett GTL (Gas to Liquids - cseppfolyósított földgáz) komponenst is tartalmaz, amely nagyon tiszta és hatékony motorműködést biztosít.

biodízel, bioüzemanyag, kína, kukorica

TERMELÉS NÖVELÉS

Kína egyeduralkodó lehet az etanoltermelésben is

időpont:2008. május 09. 13:31

szerző:Autoblog

címkék:

Az eddig sem volt kérdéses, hogy Kína erősen érdeklődik a bioüzemanyagok előállítása és használata iránt. A világ legnépesebb országa 2004 és 2007 között ötszörösére, 1,5 metrikus tonnára növelte évi etanoltermelését. Szakértők szerint ez a szám a duplájára nőhet az elkövetkező években. Több más országgal együtt Kína is szembesült a földhiánnyal, azaz hogy egyre kevesebb az a termőterület, amelyet bevonhatnak a bioüzemanyag-termelésbe. Az ázsiai ország tervei között is az szerepel, hogy az etanoltermelést függetlenítse a gabonatermeléstől, és olyan anyagokat hasznosítson üzemanyagként, mint az édesburgonya (batáta), a manióka vagy a cirok. Egyes kínai gyártók például már ma is keveréket készítenek: 60% búza, 20% kukorica, 10% manióka és 10% batáta.

biodízel, bioetanol, bioüzemanyag, cellulóz, e85, flexfuel, gm, hummer

SZAPORODNAK

Texasban megnyílt az első alternatív üzemanyagkút

időpont:2008. március 31. 15:40

szerző:Autoblog

címkék:

Megnyílt Texas első nyilvános bioüzemanyag kútja, melyet félmillió dolláros beruházással építtetett Amerika vezető Chevrolet kereskedője, a Classic Chevrolet/Hummer. A Classic a félmillió dollárból kilenc töltőpisztolyos kutat hozott létre; a Classic Clean Fuels-nél E85-ös, E10-es és biodízel üzemanyagot lehet tankolni. A Classic Chevrolet/Hummer egyre több E85-tel is üzemelő rugalmas üzemanyag-felhasználású járművet ad el, s bár alternatív benzinkutakból nincs hiány, mégis szükségét látták egy új kútnak. A létesítmény megnyitóját a GM is megtámogatta, mégpedig úgy, hogy az autósok két órán keresztül a normál 2,75 dollár helyett 85,9 centes gallonáron vásárolhattak bioetanolt. Hamarosan a Classic saját szivattyúját is átalakítják E85-re, így az újonnan kigördülő FlexFuel járművek teli tankkal hagyhatják el a kereskedést.

biodízel, bioetanol, bioüzemanyag, kukorica

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mégis érdemes foglalkozni a bioetanollal?

időpont:2007. október 25. 16:38

szerző:Autoblog

címkék:

Ha a bioetanol gyártás és felhasználás segítségével az éves fosszilis energiahordozó megtakarítás elérheti a teljes magyar kőolaj és kőolajtermék import több mint 10%-át, illetve a teljes magyar földgáz import közel 5%-át, valamint Magyarország teljes energiafelhasználásának közel 5%-át és energiatermelésének 12 %-át, ráadásul az országban átlagos éghajlati feltételek között megtermelt kukoricafelesleg sem veszne kárba, sőt hasznot hozna a gazdáknak, akkor miért hagynánk ki? Összességében lehet, hogy pozitív képet nyújt a bioetanol magyarországi termelése? Akkor kinek az érdeke, hogy mégis ellenkező képet fessen róla?

biodízel

TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS

A 27 tagország az akadály

időpont:2007. április 18. 15:43

szerző:Autoblog

címkék:

Az Európai Unió biodízel termelési kapacitása egy év leforgása alatt akár 25-35 százalékkal is növekedhet.

biodízel

2008-TÓL 50 EZER TONNA

Beindul a biodízel üzem

időpont:2007. április 17. 08:34

szerző:Autoblog

címkék:

Az Öko-Line bábolnai biodízel üzeme egy hónapon belül megkezdi a termelést.