/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Biodízel Le Mans-i versenyautóba

2008. május 29. 15:31   |   Autoblog
címkék:  

A Shell második generációs biodízelt kever a 24 órás Le Mans-i versenyen alkalmazott Shell V-Power Diesel verseny üzemanyaghoz.


A Shell cseppfolyósított biomasszát, BTL-t (Biomass to Liquids) kever a 2008. június 14-i 24 órás Le Mans-i verseny Shell V-Power Diesel versenyüzemanyagába. Ez lesz az első alkalom, hogy második generációs bioüzemanyagot használnak a Le Mans-i versenyen. A Shell V-Power Diesel szintén a Shell által kifejlesztett GTL (Gas to Liquids – cseppfolyósított földgáz) komponenst is tartalmaz, amely nagyon tiszta és hatékony motorműködést biztosít.


A BTL nagyteljesítményű szintetikus dízel üzemanyag, amelyet nem élelmiszer alapanyagul szolgáló növényekből, hanem például erdőgazdasági melléktermékekből és hulladék fából állítanak elő, és a hagyományos gázolajnál 90 százalékkal kevesebb széndioxid kibocsátást tesz lehetővé.

Ezt az új biodízelt kis mennyiségben, a Shell V-Power Diesel versenyüzemanyagban 2006 óta használt GTL komponenssel együtt keverik az üzemanyagba. A GTL komponens azóta már a kereskedelmi forgalomban kapható V-Power Diesel üzemanyagnak is része.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/