/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Texasban megnyílt az első alternatív üzemanyagkút

2008. március 31. 15:40   |   Autoblog
címkék:  

A Classic félmillió dollárból kilenc töltőpisztolyos kutat hozott létre; itt E85-ös, E10-es és biodízel üzemanyagot lehet tankolni.


Megnyílt Texas első nyilvános bioüzemanyag kútja, melyet félmillió dolláros beruházással építtetett Amerika vezető Chevrolet kereskedője, a Classic Chevrolet/Hummer. A Classic a félmillió dollárból kilenc töltőpisztolyos kutat hozott létre; a Classic Clean Fuels-nél E85-ös, E10-es és biodízel üzemanyagot lehet tankolni. A Classic Chevrolet/Hummer egyre több E85-tel is üzemelő rugalmas üzemanyag-felhasználású járművet ad el, s bár alternatív benzinkutakból nincs hiány, mégis szükségét látták egy új kútnak. A létesítmény megnyitóját a GM is megtámogatta, mégpedig úgy, hogy az autósok két órán keresztül a normál 2,75 dollár helyett 85,9 centes gallonáron vásárolhattak bioetanolt. Hamarosan a Classic saját szivattyúját is átalakítják E85-re, így az újonnan kigördülő FlexFuel járművek teli tankkal hagyhatják el a kereskedést.

A GM egyébként a több mint 3 millió rugalmas üzemanyag-felhasználású járművével piacvezető az USA-ban; 2010-re meg kívánja duplázni flex-fuel járműgyártását, 2012-re pedig a fél modellkínálatát E85 kompatíbilissé tervezi tenni. A Hummernél emellett a napokban piacra dobták a H2 SUT E85 modellt, mely egyike a GM jelenleg árusított 15 FlexFuel modelljének. Máskülönben Amerika-szerte igyekeznek az etanolt nem emberi fogyasztásra alkalmas növényekből, hanem például cellulózból előállítani.    


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/