/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
bioetanol, flexfuel

TÉNYEK

Tények az etanol jövedéki adójával kapcsolatban

időpont:2011. július 04. 14:19

szerző:Autoblog

címkék:

A napokban robbant a hír, miszerint elveszik az egyetlen magyar megújuló üzemanyag, az E85 jövedéki adómentességét. Az üzemanyagok adótartalmát vizsgálva kiderül, hogy az E85 nem, hogy túlkompenzálva nincs, de további támogatása is elfogadható lenne.

bentley, bioetanol, continental, flexfuel, supersports

A legerősebb Bentley kabrió

időpont:2010. február 22. 19:09

szerző:Autoblog

címkék:

Az új Continental Supersports Convertible modell 630 lóerős ikerturbós W12-es motorjával minden idők legerősebb nyitható tetejű Bentley-je, ráadásul rugalmas üzemanyag-felhasználású is, tehát nemcsak benzint, hanem bioetanolt is tankolhatunk bele.

bentley, bioetanol, flexfuel, supersports

KICSIT MÁS

Itt a bioetanolos Bentley

időpont:2009. március 17. 22:13

szerző:Autoblog

címkék:

A Bentley Continental Supersports nemcsak a márka történetének leggyorsabb modellje, hanem a legkörnyezetbarátabb is, hiszen E85-ös bioetanol üzemanyaggal is tud üzemelni, mely akár 70 százalékkal alacsonyabb széndioxid-kibocsátást jelent.

biodízel, bioetanol, bioüzemanyag, cellulóz, e85, flexfuel, gm, hummer

SZAPORODNAK

Texasban megnyílt az első alternatív üzemanyagkút

időpont:2008. március 31. 15:40

szerző:Autoblog

címkék:

Megnyílt Texas első nyilvános bioüzemanyag kútja, melyet félmillió dolláros beruházással építtetett Amerika vezető Chevrolet kereskedője, a Classic Chevrolet/Hummer. A Classic a félmillió dollárból kilenc töltőpisztolyos kutat hozott létre; a Classic Clean Fuels-nél E85-ös, E10-es és biodízel üzemanyagot lehet tankolni. A Classic Chevrolet/Hummer egyre több E85-tel is üzemelő rugalmas üzemanyag-felhasználású járművet ad el, s bár alternatív benzinkutakból nincs hiány, mégis szükségét látták egy új kútnak. A létesítmény megnyitóját a GM is megtámogatta, mégpedig úgy, hogy az autósok két órán keresztül a normál 2,75 dollár helyett 85,9 centes gallonáron vásárolhattak bioetanolt. Hamarosan a Classic saját szivattyúját is átalakítják E85-re, így az újonnan kigördülő FlexFuel járművek teli tankkal hagyhatják el a kereskedést.