/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a bioetanolos Bentley

2009. március 17. 22:13   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley Continental Supersports nemcsak a márka történetének leggyorsabb modellje, hanem a legkörnyezetbarátabb is, hiszen E85-ös bioetanol üzemanyaggal is tud üzemelni, mely akár 70 százalékkal alacsonyabb széndioxid-kibocsátást jelent. A kétüléses kupé 6 literes V12-es, duplaturbós motorját 630 lóerősre izmosították, miközben súlyából 110 kilogrammot faragtak le. A Supersports 3,9 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, végsebessége pedig 329 km/óra. A Bentley elkötelezte magát, hogy 2012-re az összes modelljét FlexFuel változatban is kínálni fogja; a Supersports az első ilyen autó.

A Bentley Continental Supersports nemcsak a márka történetének leggyorsabb modellje, hanem a legkörnyezetbarátabb is, hiszen E85-ös bioetanol üzemanyaggal is tud üzemelni, mely akár 70 százalékkal alacsonyabb széndioxid-kibocsátást jelent. A kétüléses kupé 6 literes V12-es, duplaturbós motorját 630 lóerősre izmosították, miközben súlyából 110 kilogrammot faragtak le. A Supersports 3,9 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, végsebessége pedig 329 km/óra. A Bentley elkötelezte magát, hogy 2012-re az összes modelljét FlexFuel változatban is kínálni fogja; a Supersports az első ilyen autó. A kiszállítások ősszel indulnak.  

A kiváló menetteljesítmények persze nem pusztán a motortuning következményei. A Quickshift váltó kapcsolási időit megfelezték, módosították a felfüggesztést és a kormányművet, több nyomatékot adtak a hátsó kerekekre (40:60), szélesebbre vették a hátsó nyomtávot (+50 mm), egyedi ESP rendszert szereltek az autóba, valamint összesen 110 kilogrammal csökkentették a Bentley tömegét.

A Bentley Supersports különleges fehér színt kapott, melyhez kiválóan passzolnak a sötétre fújt karosszériaelemek (hűtőrácsok, fényszóró foglalatok, hátsó lámpaburák, ablakkeretek, felnik). A kabinban a bőr, az alcantara és a karbon remek kombinációját találjuk. A karbonvázas ülések középső része, az ajtóbelsők, valamint a hátsó traktus rombuszmintái sportos hangulatot teremtenek.

A Bentley Supersports hagyományos benzin és bioetanol bármilyen arányú keverékével képes üzemelni. A keverési arányt az üzemanyag-minőség szenzor érzékeli és "üzenetet" küld a vezérlő elektronikának. A teljesítmény azonban az üzemanyagok keverési arányától függetlenül állandó: 630 lóerő és 800 newtonméter. Utóbbi már 1700/perces fordulatszámon jelentkezik és egészen 5600/percig fennmarad.

Egyébként a Continental Supersports modellnek is volt őse, mégpedig az 1925-ös, 85 lóerős Bentley 3-litre Supersports, mely a cég első modelljeként átlépte a 160 km/órás sebességet.   

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/