/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem használunk elég bioüzemanyagot

2008. július 03. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Egy kutatás alapján Európa még mindig nem használ elég bioüzemanyagot, így növelnie kell az importot és a termelést egyaránt


Még mindig nem használunk elég bioüzemanyagot, legalábbis ez derült ki egy friss kutatásból, amely összegezte Európa 2007-es bioüzemanyag felhasználását. Az EU 2007-ben 7,7 millió tonna nyersolajnak megfelelő (tons of equivalent – TOE) bioüzemanyagot használt fel a közúti közlekedésben, amely csupán 2,6%-a volt a teljes fogyasztásnak. Ez az érték viszont csak a fele a 2010-re előirányzott 5,75%-os értéknek. Ezek alapján mindössze négy éve van az EU országainak, hogy megsokszorozzák bioüzemanyag importjukat és termelésüket (utóbbi így is sok vitát generál az egyes országokban).

Európa vezető bioüzemanyag felhasználója Németország, ahol 4 millió TOE bioüzemanyag fogyott, őt követi a sorban Franciaország 1,4 millió TOE, Ausztria 0,4 millió TOE, majd Spanyolország 0,35 millió TOE fogyasztással.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/