/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem használunk elég bioüzemanyagot

2008. július 03. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Egy kutatás alapján Európa még mindig nem használ elég bioüzemanyagot, így növelnie kell az importot és a termelést egyaránt


Még mindig nem használunk elég bioüzemanyagot, legalábbis ez derült ki egy friss kutatásból, amely összegezte Európa 2007-es bioüzemanyag felhasználását. Az EU 2007-ben 7,7 millió tonna nyersolajnak megfelelő (tons of equivalent – TOE) bioüzemanyagot használt fel a közúti közlekedésben, amely csupán 2,6%-a volt a teljes fogyasztásnak. Ez az érték viszont csak a fele a 2010-re előirányzott 5,75%-os értéknek. Ezek alapján mindössze négy éve van az EU országainak, hogy megsokszorozzák bioüzemanyag importjukat és termelésüket (utóbbi így is sok vitát generál az egyes országokban).

Európa vezető bioüzemanyag felhasználója Németország, ahol 4 millió TOE bioüzemanyag fogyott, őt követi a sorban Franciaország 1,4 millió TOE, Ausztria 0,4 millió TOE, majd Spanyolország 0,35 millió TOE fogyasztással.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/