/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bejött a VW-nek a TSI-motor

2007. március 27. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

Jó egy évvel ezelőtti bevezetése óta több mint 41 ezer darab TSI-motoros Golfot, Jettát és Tourant adott el a Volkswagen.

A kompresszorral és turbóval feltöltött motornak egyelőre két teljesítményszintje létezik, 140, illetve 170 LE. A kínálat legfiatalabb TSI-motoros típusa a Golf Variant, július elsejétől már megvásárolható Németországban. Kezdetben a 140 lóerős TSI lesz elérhető, nem sokkal később pedig érkezik a 170 lovas kivitel is.

Jelenleg a Volkswagen a TSI-motorokat a Golfhoz, a Golf Plushoz, a CrossGolfhoz, a Jettához és a Touranhoz kínálja. Év végén az új Tiguan is csatlakozik a kínálathoz, napjainkban pedig már tesztelnek egy földgázos TSI-motorváltozatot egy Passatban – ezzel is bizonyítva az ebben az új és egyedülálló motorgenerációban rejlő hatalmas lehetőségeket.

A TSI-motorok alapvető műszaki jellegzetessége a “downsizing”, vagyis a motor literteljesítményének csökkentése. A Touran új generációját az ügyfeleknek már tíz százaléka TSI motorral rendeli, az 1,4 literes hajtóművek a chemnitzi Volkswagen motorgyárban készülnek. Az innovatív koncepciónak köszönhetően a Touran esetében kerekeken 1600 euróval olcsóbb a TSI a hasonló teljesítményű dízelnél, a Golf esetében az TSI árelőnye már 2500 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/