/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a Nissan Navara ázsiai változata

2014. június 12. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan NP300 Navara a munkabíró pickupok 12. generációja. Takarékosabb és jobban gyorsul elődjénél, emellett merevebb és tartósabb váz, valamint modern, de robosztus kialakítás és határozott formaterv jellemzi. A Nissan szándéka az, hogy az új Navarát minden földrész számára a helyi fogyasztók igényeire szabja, ám az autó európai változatáról egyelőre nem áll rendelkezésre bővebb információ.

Az új Navara külsején csinosítottak, az új dizájn mellett csökkent a tetőmagasság, valamint nőtt a szabad magasság és a rakodási felület. Az autó LED-es nappali menetfénnyel kialakított, bumeráng alakú lámpatesteket kapott és új színek is rendelkezésre állnak, mint a Savannah sárga és az Earth bronz. Az egyes piacok igényeinek megfelelően a Nissan Navara több karosszériatípusban és többféle hajtáslánccal lesz kapható: keskenyebb és szélesebb karosszériájú, extra és dupla fülkés, valamint össz- és kétkerék-meghajtású változat is elérhető lesz.

A modell utastere is megújult. A műszerfalat a középkonzoltól az ajtókig tartó lendületes, háromdimenziós kialakítású felületek jellemzik, amelyek a tágasság érzetét keltik. Emellett a tervezők úgy dolgozták ki a modell belsejét, hogy az a kategória etalonja legyen: finom vonalú mérőórákkal, kellemes tapintású kormánykerékkel, alumíniumot idéző középkonzol-kerettel, valamint díszvarrásokkal ékesített ülésekkel találkoznak az utasok. Az ázsiai modell műszerfalán több magas felbontású, színes TFT kijelzőt is elhelyeztek, amelyek segítségével a vezető hozzáférhet az iránytűhöz, az utcaszintű navigációhoz, a fedélzeti számítógéphez, a zenelejátszóhoz és a rádióhoz.

Bár a belső kialakítás kényelmes, az NP300 Navarát úgy tervezték, hogy könnyedén és magabiztosan tudjon nagyobb rakományt szállítani, valamint könnyű legyen a be- és kipakolás. A nagy szilárdságú alváz és a laprugós felfüggesztés jól bírja az intenzív napi használatot, így megfelel a pickup tulajdonosok elvárásainak. Az NP300 Navara továbbfejlesztett jellemzői közé tartozik a csökkentett fordulókör-sugár is.

Az NP300 Navara a Nissan 2,5 literes, négyhengeres erőforrásaival érkezik. Az új turbódízel legnagyobb teljesítménye 3600-as fordulatszámon 163, illetve 190 lóerő lehet, a maximális nyomaték pedig 2000-es fordulatszámon 403, illetve 450 Nm. Az előző ázsiai modellhez képest a fogyasztás csaknem 11%-kal javult.

Az összkerékmeghajtás akár menet közben is aktiválható. A dinamikus menetstabilizáló rendszer (VDC), az aktív fékes önzáró rendszer (ABLS), a visszagurulás-gátló, valamint a hegymeneti elindulást segítő rendszer fokozzák az összkerékhajtás által nyújtott vezetési élményt és biztonságot. Az NP300 Navara hétsebességes automata és hatsebességes kézi sebességváltóval is kapható lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/