/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott az új Renault Koleos

2016. április 26. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

A Renault a Pekingi Autószalonon rántotta le a leplet az új generációs Koleos SUV-ról, amely éppen a SUV-láz kellős közepén érkezik. Az Espace és a Talisman után a Koleos a Renault harmadik prémium modellje és fontos szerep jut neki a márka ismertségének és megítélésének javításában. Oroszországban és Európában 2017 elején kerül piacra, míg a világ többi részén már idén kapható lesz.

Az új Renault Koleos nagy erővel veti bele magát a népes és roppantul népszerű középméretű szabadidőautók szegmensébe. Kifejezetten szép, ugyanakkor izmos, robusztus autó; rendelkezik a szabadidőjárművek összes tipikus jellemvonásával, de a sportosság sem áll tőle távol. Nagyméretű, 19 colos kerekeken gördül, körben műanyag védőelemekkel látták el, alumínium tetősínekkel rendelkezik, hasmagassága pedig 213 mm.

Stílusában leginkább a Talismanra emlékeztet, amely a Párizsi Nemzetközi Autófesztiválon elnyerte az Év Legszebb Autója kitüntetést. Az azonosság nem véletlen, a Talisman és a Koleos fejlesztése ugyanis párhuzamosan folyt. A széles hűtőmaszk közepén a Renault jelvény trónol, a tagolt, LED-es fényszórók nappali fényt adó LED-csíkjai pedig C-alakban lefutnak a lökhárítóba. Erről a fénymintáról azonnal felismerhető a Koleos, akárcsak a többi új Renault modell. Az ugyancsak márkavédjegyként megjelenő hátsó LED-es lámpák érdekessége, hogy az elsőkhöz hasonlóan állandóan, nappal is világítanak. A karosszéria számos pontján elhelyezett krómdíszítések eleganciát sugároznak.

A Koleos a szegmens legnagyobb autói közé érkezik, hossza 4670 mm, szélessége 1840 mm, tengelytávja pedig 2710 mm. Utasai egy normál szedánhoz képest 15 centiméterrel magasabban ülnek, a magas és széles műszerfal biztonságérzetet ad. Az elrendezés a Talismanban látottakat követi a középső, álló formátumú érintőképernyővel, a középkonzol azonban szélesebb, két oldalán kapaszkodókkal. A gusztusos, kényelmes első üléseket is a Talisman inspirálta, verziótól függően fűthetők és szellőztethetők, s természetesen elektromos állításúak. A hátsó lábtér óriási, 289 mm-es, s a váll-, illetve fejtér is nagyvonalú. A komfortot tovább növeli, hogy a hátsó szélső ülések is fűthetőek. A csomagtartó űrtartalma 642 liter, az ülések lehajtásával pedig 1690 literesre nő. A padló sík marad.

A Koleosba is beépítik az R-LINK 2 infotainment rendszert, amely 7 (fekvő) vagy 8,7 colos (álló) érintőképernyővel érkezhet. A rendszer kommunikációs központként üzemel, segítségével kezelhető a navigáció, a telefon, a rádió és a vezetői asszisztens rendszerek. Pontosan olyan kézmozdulatokkal kezelhető, mint az okostelefonok, felismeri a hangparancsokat és akár az emaileket is felolvassa. A Koleos megkapja az összes korszerű vezetősegédet, mint például az aktív vészfékrendszer, a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerés, a hollttér- és fáradságfigyelő rendszer, a tolatókamera, az automata fényszóró, a parkolószenzorok és a parkolóasszisztens.

Az új Koleos a Renault-Nissan szövetség CMF-C/D padlólemezére épül, műszaki alapjai tehát közösek az Espace, a Talisman és Kadjar, valamint a Nissan X-Trail és Qashqai modellekével. A piaci igényeknek megfelelően a Koleos elérhető lesz két- és négykerék-hajtással is. Utóbbi verzióban a Nissan ALL MODE összkerékhajtása dolgozik, amely már járművek millióiban bizonyított világszerte. Nagyon könnyen, egy tekerőgombbal vezérelhető, az fronthajtás mellett automata és rögzített összkerékhajtási módot kínál. Utóbbi 50:50 százalékos nyomatékelosztást valósít meg és nehezebb terepen alkalmazható.

A Koleos erőforrásait tekintve is osztozik a szövetség más modelljeivel. Forgalmazása kétféle benzines és kétféle dízelmotorral indul, amelyek teljesítménye 130 és 175 lóerő között van. A motorokhoz hatfokozatú manuális vagy X-Tronic automataváltót csatlakoztatnak.

Az új Renault Koleos a világ minden kontinensén, több mint 80 országban lesz megvásárolható, kiterjeszti a gyártó termékpalettáját és hozzájárul a márka nemzetközi lábnyomának szélesítéséhez. Ausztráliában, Törökországban, az Arab-öböl államaiban, Afrikában és Latin-Amerikában indul az értékesítése idén ősszel, majd év végén megjelenik Kínában is. Az európai és orosz márkakereskedésekbe 2017 elején jut el az autó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/