/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatta legszebb DBS modelljét az Aston Martin

2019. április 21. 14:37   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hatvan évvel ezelőtti, kettős Le Mans győzelmét ünnepli egy spéci modellkiadással az Aston Martin. A DBS 59 mindössze 24 példányban készül, ahány órás volt a futam, így mindegyikük a verseny egy bizonyos pontja előtt tiszteleg.

Egy 24 darabos limitált szériával készül hatvan évvel ezelőtti, 1959-es Le Mans-i 24 órás kettős győzelmére az Aston Martin.

A DBS 59 néven gyártott Superleggera modellek mindegyike az akkori verseny különböző óráiról szól. Hogy ez pontosan mit takar, nem tudjuk, de az első példány az eredeti versenyautók színárnyalatát (Aston Martin Racing Green) kapta meg a „Q by Aston Martin” egyedi igényeket is teljesítő részleg jóvoltából, amit a fényesre polírozott szénszálas tető, a bronz Superleggera feliratok, a bronz keretes, fényes fekete hűtőmaszk, az aranyszínű féknyergek, a kéttónusú, 21 collos Y-küllős kovácsolt felnik tesznek teljessé. Az első oldalelemen egy aprócska rajtszám is jelzi a különlegességet, míg a front embléma piros-fehér-kékben tündököl.

A belsőt hasonló stílusban keltették életre, az ’59-es DBR1 üléseinek és kárpitjának huzatja köszön vissza, ahogy még több bronz kiegészítőt találhatunk itt is: a kormány mögötti váltófülek, illetve a középkonzol keretezett elemei is finom kontrasztot jelentenek a barna bőrrel és a fekete kiegészítőkkel. Az „’59 Edition” logó az ülésekbe került, a napellenzőt lehajtva pedig az autó 24-es sorozatban elfoglalt helye válik láthatóvá az összes versenykör számával (323) együtt, amit az autók külön-külön letudtak.

“A ‘DBS 59’ egy finom egyensúlyt jelent az időtlen dizájn – ami eddigi történelmünk előtt tiszteleg – valamint a modern, formabontó és jövőbe mutató jegyek között” – mondta Simon Lane, az Aston Martin Q részlegének és VIP értékesítéseinek igazgatója, majd folytatta – „A DBS Superleggera az eddigi legerősebb sorozatgyártású modell, melyet az Aston Martin valaha készített, így tökéletesen illenek rá azok a jegyek, amit hatvan évvel ezelőtt az ikonikus DBR páros kettősgyőzelmével megalapoztunk Le Mans-ban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/