/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatták a legstrapabíróbb Nissan pickupot

2018. október 29. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Az Arctic Trucksszal közösen tervezett Navara Off-Roader AT32 az eddigi legstrapabíróbb Navara. Az alapfelszereltség része a hasmagasságot növelő egyedi felfüggesztés, a nagyobb abroncsok, valamint az alváz legfontosabb részeinek teljes védelme. A terepalkalmasságot még olyan alkatrészek fokozzák, mint a magasan kivezetett szívócső, valamint az első differenciálzár.

A bevezetés és a 2018-as Óceánok világnapja (június 8., péntek) alkalmából a Navara Off-Roader AT32 önkéntes feladatokat vállalt egy új filmben. A film azokat a közösségi hősöket ünnepli, akik felveszik a küzdelmet a tengerpartokon összegyűlő műanyaghulladékkal szemben. A pickup egy a kampányban résztvevő apa-lánya páros fontos eszköze, mely segíti őket eddigi legnehezebb parttisztító projektjük megvalósításában. Segítségével elboldogultak a sziklás terepen is, és olyan hulladékokat is eltávolítottak, mint a mélyen a homokba ágyazódott műanyaghálók.

A Navara Off-Roader AT32 kialakításában részt vett az Arctic Trucks, egy nagy megbecsülésnek örvendő izlandi vállalat, mely a világ legkeményebb terepeire épít összkerékhajtású járműveket. Az AT az Artic Trucksra, míg a 32-es szám a jármű terepabroncsainak méretére utal. A Navara Off-Roader AT32 a 2016-os Pickup-díj győztesére épül, és kiegészítői a duplafülkés Navara minden változatához elérhetők.

A leginkább szembetűnő fejlesztés a Navara futóműve, melyet az optimális teljesítmény és a nagyobb hasmagasság érdekében megemeltek. Számszerűen 263 mm szemben a standard Navara 223 mm-ével. Az első terepszög 35°-ra (30,4°-ról), míg a hátsó terepszög 24°-ra (22,2°-ról) nőtt. További könnyen észrevehető fejlesztések a hangsúlyos kerékjáratív-szélesítések, melyek jobban kiemelik a magasabb építést és nagyobb védelmet nyújtanak a karosszériának extrém terepen. Kevésbé könnyen észrevehetők a motort, sebességváltót, kardántengelyt és az üzemanyagtartályt takaró alvázvédő lemezek.

A 17 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákat az Arctic Trucks tervezte. A 32 hüvelykes abroncsok kiválasztása során az volt a szempont, hogy úgy nyújtsanak nagyobb tapadást terepen, hogy közben közúton is kiváló teljesítmény jellemezze őket. Az ilyen nagy átmérőjű abroncsok már arra is lehetőséget kínálnak, hogy a vezető csökkentse nyomásukat a még jobb tapadás érdekében, például finom homokban vagy hóban. A 20 mm-rel növelt hasmagasságnak és nagyobb gumiabroncsoknak köszönhetően a jármű 40 mm-rel lett magasabb.

A tökéletes terepképességeket kereső ügyfelek számára extraként rendelhető felül kivezetett szívócső és első differenciálzár is. A szívócső az A-oszlophoz van rögzítve és 800 mm-es gázlómélységet biztosít, 200 mm-rel nagyobbat, mint a Navara standard változata. Mindemellett növeli a beszívott levegő mennyiségét, és megóvja a motort a portól és a víztől. Az első differenciálzár együttműködik a standard Navara hátsó differenciálzárával, és együtt a lehető legjobb tapadást nyújtják minden felületen.

Az új funkciói kiegészítik a Navarában már eddig is megtalálható modern technológiákat. Az alapfelszerelés része a visszagurulás-gátló, a lejtmenetvezérlő, a vészfékezési asszisztens és a 360 fokos parkolókamera is.

A többi Nissan haszonjárműhöz hasonlóan a Navara Off-Roader AT32-hez is jár az öt év/160 000 km garancia, illetve az Arctic Trucks öt éves garanciája az új alkatrészekre.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/