/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bentley-vel döntene rekordot a Pikes Peak kétszeres bajnoka

2018. március 28. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A kétszeres Pikes Peak győztes Rhys Millen idén egy Bentley Bentayga szabadidőautóval áll rajthoz a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó Versenyen. Célja, hogy megdöntse a sorozatgyártású SUV-ok 12 perc 35 másodperces rekordját, amihez a 156 kanyarral tarkított pályán minimum 96 km/órás átlagsebességet kell tartania.

JJP_9490

A versenyre felkészített Bentley Bentayga a kötelező biztonsági berendezésektől eltekintve gyári állapotú lesz, 600 lóerős és 900 Nm nyomatékú W12-es motorral, Pirelli abroncsokkal és adaptív légrugózással. Az előírásoknak megfelelően bent teljes bukóketrec, tűzoltó berendezés, versenyülések és többpontos biztonsági övek vigyázzák a sofőr testi épségét. A szabályzat megengedi, így a Bentayga kipufogórendszerét az Akrapovic szállítja, aki a motorsport inspirálta Bentley Continental GT3-R utcai modell kipufogórendszerét is gyártotta.

JJP_9453

A Pikes Peak-re benevezett Bentayga egyedi Radium Satin selyemfényű dukkót kapott, fekete króm díszítésekkel és teljes külső karbon aerodinamikai készlettel megfejelve.

A 45 esztendős, új-zélandi Rhys Millen 2012-ben és 2015-ben is megnyerte a Verseny a fellegekbe néven emlegetett futamot és több rekord is a nevéhez fűződik. 2016-ban elképesztő időt futott egy prototípus elektromos járművel (8:57,116), majd egy évvel később egy széria Acura NSX-szel 10 perc 3 másodperces időt autózott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/