/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bezártak egy kereskedést, amely hamis olasz sportautókat árult

2017. február 16. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Meghökkentő látvány fogadta a spanyol rendőröket, amikor razziát tartottak egy kereskedés javítóműhelyében, ugyanis 14 darab, különböző összeszerelési állapotban levő olasz sportkocsi hamisítványt találtak a helyszínen.

Lassan már nem csak a kilométeróra tekerések, hanem az egyes modellek hamisítása miatt is óvatosak lehetnek a használtautóvásárlók. Ettől persze nem az olcsóbb, hanem az értékesebb gépkocsikra pályázók tarthatnak elsősorban, hisz az ilyen több tízmilliós modelleket éri meg koppintani.

Legutóbb egy ilyen, Lamborghinikre és Ferrarikra szakosodott hamisítóműhelyt fülelt le a rendőrség Spanyolországban, ahol üvegszálas optikai csomagokat aggattak Toyotákra, Peugeot-kra és egyéb egyszerű mezei négykerekűekre, majd pár gyári alkatrészt felhasználva tették fel őket eredeti társaikkal közel azonos áron: az egyik autót 40 ezer euróért, vagyis mintegy 12,4 millió forintért hirdették.

Bár alapvetően nincs gond a replikákkal, az ügyfelek megtévesztése és az adott gyártó termékének ilyen szintű másolása (hamisítása) bűncselekmény, amire a hatóságok is harapnak. A telephelyen tartott razzia során 14 darab átalakítás alatt álló modellt találtak, köztük Ferrari 360 Modena, F430, 458 Italia hasonmásokat. Négy modell már teljesen kész, meghirdetett állapotban várta sorsát. Végül három alkalmazottat vettek őrizetbe hamisítás vádjával.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a többségében Toyota, Peugeot és Ford alapanyagokból épített autókra milyen sors vár, de aligha kerülnek árverésre, valószínűleg megsemmisítik őket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/