/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Biztonságból jelesre vizsgázott a Cupra Formentor és a Polestar 2

2021. március 05. 19:55   |   Autoblog
címkék:  

Az idén az Euro NCAP által vizsgált első két új modell egyaránt mgszerezte a maximális öt csillagot. A Cupra Formentor és a Polestar 2 a tavalyhoz képest még szigorúbb biztonsági teszteken érte el a legjobb eredményt.

580072

A Cupra Formentor és a Polestar 2 átdolgozott tesztek sorával szembesült, beleértve a mobil akadállyal végzett, új, mozgó frontális ütközési tesztet is. Az új eljárás a deformálódó akadállyal végzett, részleges átfedéses korábbi tesztet váltotta fel, nagyban elősegítve a bennülők védelmének, valamint a jármű eleje ütközéskori reakcióinak kiértékelését.

Az Euro NCAP oldalirányú ütközési tesztjeit is továbbfejlesztette, egyebek mellett az ütközésoldali teszt akadálysebességének és -tömegének módosításával szigorítva a vizsgálatot. Mindemellett az ütközéssel ellentétes oldali védelem minősítésének bevezetése a vezető és az első utas teste közötti kölcsönhatás kiértékelését segíti, még nehezebbé téve a legjobb, azaz ötcsillagos minősítés megszerzését.

A225_C001_0101AY

A biztonsági szervezet azonban nem csupán passzív biztonságot vizsgáló töréstesztjei követelményeit szigorította, hanem a vezetői segédrendszerekre és az ütközésmegelőzési technikákra is nagyobb hangsúlyt fektet. A Biztonsági segédrendszerek minősítése a Vezető-állapotfelügyelő rendszerek vonatkozásában összpontosít olyan területekre, mint a vezető fáradtsága és figyelmének elvonása. Mindeközben új eljárásokat vezettek be az Automatikus vészfékrendszerek tesztelésére, például a tolatásos balesetek és az útkereszteződésbeli bekanyarodási manőverek során.

A Cupra Formentor minden területen magas pontszámot ért el: felnőtt-utasvédelem 93 százalék, gyerek-utasvédelem 88 százalék, a közlekedés sérülékeny résztvevői 68 százalék, valamint biztonsági segédrendszerek 80 százalék. A Polestar 2 felnőtt-utasvédelme 92, gyermek-utasvédelme 89, gyalogosvédelme 80 százalékos lett, biztonsági segédrendszerekre pedig 86 százalékot kapott, így a Polestar 2 az Euro NCAP által valaha tesztelt egyik legbiztonságosabb villanyautó lett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/