/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Cikik Genfből

2008. március 11. 08:31   |   Autoblog
címkék:  

Svájc sem a világ legcsilivilibb országa, ott is csak emberek élnek, persze minálunk sokkal jobb életszínvonalon. Fél kiló kenyeret 303 forintért vesznek a szupermarketben, annyi az Audi és Mercedes, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, de ettől még vezetési morálban nem járnak sokkal előttünk. Pofátlanok, a városban olykor a buszsávban furakodnak előre, a gyalogosokat pedig néha átengedik, néha nem. Mi se bizonyítja ezt jobban: a genfi járókelő ugyanolyan hálásan integet, ha átengedik a zebrán, mint a magyar. Puff neki, messzi nyugat. Az autópályás sebességkorlátozó táblák is csak tájékoztató jelleggel vannak kihelyezve, míg Németországban két lábbal tapossák a féket, ha meglátnak egy ilyet, a svájciak csak suhannak tovább zavartalanul. Folytatás a címre kattintva!

Svájc sem a világ legcsilivilibb országa, ott is csak emberek élnek, persze minálunk sokkal jobb életszínvonalon. Fél kiló kenyeret 303 forintért vesznek a szupermarketben, annyi az Audi és Mercedes, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, de ettől még vezetési morálban nem járnak sokkal előttünk. Pofátlanok, a városban olykor a buszsávban furakodnak előre, a gyalogosokat pedig néha átengedik, néha nem. Mi se bizonyítja ezt jobban: a genfi járókelő ugyanolyan hálásan integet, ha átengedik a zebrán, mint a magyar. Puff neki, messzi nyugat. Az autópályás sebességkorlátozó táblák is csak tájékoztató jelleggel vannak kihelyezve, míg Németországban két lábbal tapossák a féket, ha meglátnak egy ilyet, a svájciak csak suhannak tovább zavartalanul.

Az autószalon sajtóparkolójában is úgy tűnt, mintha itthon maradtunk volna, a mellettünk parkolt Kia cee’des kolléga úgy ránknyitotta az ajtót, hogy a lemez kis híján behorpadt. Még jó, hogy megúsztuk polírozható karcokkal. Tegyük hozzá, az autón német rendszám fityegett, de tudjuk jól, manapság ez már semmire sem jelent garanciát.

Maga a szalon is bővelkedett cikis élményekben, kezdjük tán azzal, hogy a Jeepnek Genfben sikerült durván ugyanolyan standot építenie, mint pár hónappal korábban Frankfurtban. Ugyanaz a koncepció, ugyanazok a díszkövek, kétségkívül költséghatékony megoldás, de nem különösebben elegáns. Csalódás volt a Saab nagy dérrel-dúrral bejelentett tanulmánya, a 9-X BioPower is, közelről nézegetve látszott, hogy plexiből és műanyagból van, kábé olyan igényes ragasztásokkal, mint amilyenekkel a kínai matchboxok operálnak. Félreértés ne essék, showcarként nyugodtan készülhet ilyen anyagokból, a baj csak ott van, hogy süt róla a sebes munka.

Aztán az milyen, hogy az Opelnél reflektorfénybe tolták az új Meriva Conceptet, semmi elkerítés, kapott egy hatalmas színpadot, az ajtók tárva nyitva, a beüléssel próbálkozó kollégát mégis úgy hajtották el, mintha el akarta volna lopni az emblémát. Ha nem lehet beülni, tessék elzárni, azt mindenki érti.

Ciki, hogy az első nap vége felé a Ferrarinál nem tudtak sajtóanyaggal szolgálni, elfogyott mind, ráadásul másnapra sem sikerült előteremteni, csak néhány francia nyelvű elfekvő cuccot. Köszönjük. Hihetetlen, hogy az Abarthnál sem sikerült kikönyörögni valami anyagot, a lányok nem adtak, mert csak. Figyeltünk, az egyik olasz kollégának is tízperces smúzolásába került, mire megkapta a “szent zacsit”, ennyiért kell a francnak.

Nem tetszett, hogy a Volkswagen standján már a második napon elkezdték a “termékelégedettségi” felmérést az új Sciroccóval kapcsolatban, ott fityeg a nyakamban a sajtóbelépő, erre odajön egy lány, hogy beszélgessünk már néhány szót az autóról. Leráztam szegényt, mert az ilyen kérdésekkel tessék zaklatni azokat az ügyfeleket, akik egymást szinte félrelökdösve ücsörögnek majd be az autóba. A Rinspeed búvárautója is csak simán, önmagában kiállítva állt, gondoltam, lesznek olyan kreatívak, hogy berakják valami akváriumba, de nem. Kár.

Mindezektől függetlenül mindenkinek ajánljuk a március 16-ig nyitva tartó Genfi Autószalont, tanácsként csak annyit: tessék jó sok költőpénzt vinni, utazás pedig ha lehetséges, inkább repülővel, autóval 12 óra az út. Kimerítő.

De ha másért nem, a csajokért biztos megéri!

Csajos szupergaléria a Genfi Autószalonról

Újabb csajos szupergaléria Genfből

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/