/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csőd szélén a Ssangyong

2009. augusztus 03. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Csőd szélére került a súlyos pénzügyi gondokkal küszködő dél-koreai SsangYong Motor, miután a terepjáró gyártásra szakosodott vállalat vezetése nem tudott megegyezni a szakszervezettel a tervezett elbocsátásokról. Emiatt a vezetők nem tárgyalnak tovább a dolgozókkal és kilátásba helyezték a felszámolási eljárás beindítását.

A vállalat egyik vezetőjének tájékoztatása szerint a szakszervezet ragaszkodik ahhoz, hogy egyáltalán ne legyen leépítés a cégnél, ami viszont szükséges ahhoz, hogy a társaság ismét talpra tudjon állni, és át tudja ütemezni adósságait.

A társaságnál április közepén ismertették a túléléshez szükséges stratégiai tervet, amely egyebek mellett 2647 dolgozó, azaz a teljes munkaerő állomány 36 százalékának elbocsátását helyezte kilátásba. A cégtől 1670-en önként távoztak, mintegy 600 elbocsátott dolgozó azonban elfoglalta a gyárat, ami miatt gyakorlatilag leállt a termelés.

A dél-koreai vállalat részvényeinek 51 százaléka a kínai Shanghai Automotive Industry Corp. (SAIC) tulajdonában van.

Forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/