/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csoportszinten és márkaként is a Toyota a legnagyobb a világon

2022. április 13. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

Noha a 2021-es év a Toyotát sem kímélte, egy sor előrelátó döntésnek és átgondolt stratégiának köszönhetően minden más autóipari szereplőnél jobban teljesített a cég, a márkák rangsorában éppúgy, mint az autógyártó csoportok versenyében.

Az autóiparban ritkán válik olyan határozottan két ellentétes ellenjelű félre egy év, mint a 2021-es. Az első félévben dinamikus növekedésnek indult a globális értékesítés, kihúzta az autógyártókat abból a mélységből, ahová 2020-ban a koronavírus-járvány következtében kialakult keresleti visszaesés, illetve gyártási kapacitáscsökkenés miatt zuhantak. A második félévben viszont a globális félvezetőhiány javarészt semlegesítette az első hónapokban elért sikereket, így az autóipar minimális növekedéssel, de nagyságrendileg ugyanazon a szinten zárta az évet, mint 12 hónappal korábban.

Ami nem változott, az a Toyota-csoport elsősége az autógyártók rangsorában. Sőt, a konszern 7,7%-kal növelte a forgalmát – a világon eladott minden tizenharmadik autót ők gyártják –, világpiaci részesedése eléri a 12,2 százalékot.

csoport rangsor

Ami az önálló márkákat illeti, ott ennél is markánsabb a Toyota vezető szerepe: a márka 8,7 milliós éves forgalma 8,1 százalékkal haladta meg a 2020-as eredményeket. A márka világpiaci részesedése 10,5%, azaz minden tizedik autót a Toyota ad el a világon.

márkák

Ha az egyes modellekre lebontva nézzük a márkák teljesítményét, megint csak a Toyota gyártmányai végeznek az élen. Továbbra is verhetetlen a Toyota Corolla, amelyből 1,1 millió darabot adtak el világszerte, míg a második helyen álló Toyota RAV4 1,0 millió példányban talált gazdára. Mindkét típus növelni tudta forgalmát, 3,6, illetve 1,2%-kal. A Toyota Camry egyetlen év alatt négy helyezést ugrott előre, így most az ötödik helyen áll 686 ezer eladott példánnyal (+12,7%), míg a Toyota Yaris ennél is többet, hat helyezést javított 2020-hoz képest, így most a hetedik 590 ezer darabos értékesítéssel.

típusok

Forrás: www.focus2move.com

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/