/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Digitális műszerfal a legkisebb SEAT-okban is

2018. augusztus 22. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

A SEAT az Aronában és az Ibizában is bevezeti a sokoldalú és tetszés szerint beállítható digitális műszerfalat, amely áttekinthetőbb, és a vezetők igényeinek jobban megfelelő információkat nyújt.

A nagy felbontású digitális műszer nem csupán korszerűbb és jobban variálható, hanem nagyobb funkcionalitást is nyújt. A digitális műszerfal lehetővé teszi, hogy a vezető az analóg műszerek hagyományos információitól kezdve egészen az opcionálisan elérhető teljesen színes térképekig és a navigációig is mindent láthasson.

A rendelkezésre álló információ ellenőrzése és kezelése egyszerű, mert a vezetőtől csupán azt követeli meg, hogy megnyomja a kormánykerékre szerelt „View” gombot. Ezzel eléri a három főképernyőt, és ez csak minimálisan vonja el a figyelmét. Az 1280 x 480 pixeles felbontású TFT képernyőn az információk átkapcsolása a 75 Hz-es frissítési rátának köszönhetően egyszerű, így az információt könnyebben lehet olvasni.

A SEAT digitális műszerfala három fő képernyő módot biztosít: a klasszikus-, a digitális- és dinamikus nézetet. A klasszikus információs mód a jól ismert analóg információkat adja, mint például a sebességmérő és a fordulatszámmérő, de e két adaton túl továbbiakat is ki lehet vetíteni a képernyőre, így a navigáció információit, a zenét, a telefont, a közlekedési információkat és a vezetést segítő információkat, valamint a gépkocsi állapotát.

A digitális képernyő mód maximálisan kihasználja a digitális műszerfal 10,25 colos képernyőjének felbontását, és részletesen mutatja a térkép információkat a gépkocsi tartózkodási helyének környezetéről, ezáltal megkönnyítve, hogy parkolóhelyet vagy garázst találjon, illetve a megfelelő irányba haladhasson. A térképet nagyítani és kicsinyíteni is lehet, így a vezető számára könnyebbé válik a tájékozódás. Ebben a képernyő módban olyan menü információk is elérhetők, mint a telefon, az utazási adatok, a vezetőt segítő információk és a gépkocsi állapota.

A dinamikus képernyő mód nagyobb pontossággal mutat olyan fontos információkat, mint a kanyarodási irányok, a vezetőt segítő rendszerek információi, így például a sávtartás, a holttér kizárása és az automatikus vészfék funkció vagy a gépkocsi állapota. Minden képernyő módban ki lehet vetíteni a vezetésre vonatkozó adatokat, így például az üzemanyag-fogyasztást, a megtett távolságot és a gépkocsi által addig megtett teljes távolságot.  És ha telefonhívás jön, a képernyő alkalmazkodik, megmutatja a hívó fél adatait és a személlyel kapcsolatos információk is felugró menüként jelennek meg a képernyőn.

A digitális műszerfal egyénre szabhatósága azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy ki ül a kormány mögött, a képernyőn az adott személy számára legjobb információ jelenik meg. A képernyő módok közül kettőt, a klasszikust és a dinamikust be lehet állítani úgy, hogy specifikus információkat mutassanak.  Ez azt jelenti, hogy ha a vezető vegyíteni szeretné a navigációs mutatókat a hagyományos kilométerórával és a fordulatszámmérővel, vagy az egész képernyős módot szeretné használni, akkor ezt el lehet menteni, mint az egyik felhasználó profilját. Stílusonként három profilt lehet létrehozni és a rendszerben elmenteni.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/