/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Dízelmotort kap a Bentley Bentayga

2016. augusztus 09. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley nagyméretű SUV-ját, a Bentaygát egyelőre csak egyféle motorral lehet megvásárolni, ám a 6 literes ikerturbós W12-eshez hamarosan csatlakozik egy V8-as dízelmotor, a márka első gázolajos egysége. Az aggregát nem más, mint az Audi SQ7 435 lóerős és 900 Nm forgatónyomatékú TDI motorja, ami a Bentaygát is ütőképessé teszi.

1

A 4 literes V8-as TDI egy műszaki remekmű. A motor szekvenciális turbófeltöltést kapott, azaz a töltők egymástól függetlenül működnek: alacsony és közepes terhelésen csak az egyiket, míg nagy terhelésesen mindkettőt meghajtja a kipufogógáz. Beleépítettek azonban egy harmadik, elektromos turbót is, amely a másik két feltöltő munkáját támogatja, főleg alacsony fordulatszámon, eliminálva a turbólyukat.

A 4 literes TDI 900 Nm nyomatékot termel 1000 és 3250-es fordulatszám között, ami lehengerlő menetteljesítményekben mutatkozik meg. Az Audi SQ7 TDI 4,8 másodperc alatt lő ki 100 km/órára, a Bentley 5 másodperc körüli gyorsulásra lesz képes nagyobb tömege miatt. Persze elképzelhető, hogy a Bentayga számára kisajtolnak még néhány lóerőt a háromturbós motorból. Jövőre, amikor piacra dobják, kiderül. A dízelmotor megjelenése mellett egy bivalyerős Speed modellre is számítani lehet a közeljövőben. Ez a Bentayga akár 650 lóerővel is szaggathatja majd az aszfaltot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/