/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

DS 7 Crossback Louvre: igazi művészeti élmény

2020. szeptember 07. 18:45   |   Demcsák Gergely
címkék:  

Az egykori királyi rezidencia, a Louvre-palota immár nyolc évszázada része a francia történelemnek. A Louvre – amely egyetemes művészeti múzeumként 1793-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt –, mintegy kilenc évezredet és öt kontinenst felölelő, a világ legszebbjei közé tartozó gyűjteményt mutat be.

A páratlan gyűjtemény nyolc részlegen elosztva, több mint 35 000 általánosan csodált alkotásból áll, mint például a Monna Lisa, a Szamothrakéi Niké Szárnyas győzelem vagy a Milói Vénusz. A művészek számára létrehozott élettel teli, inspiráló légkört teremtő helyként számon tartott Louvre múzeum ma is szívesen ad otthont a kortárs művészetnek. Ezt jelképezi az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis, amely 2019-ben ünnepelte 30. évfordulóját. A Louvre, az általa megosztott és életre keltett egyedülálló örökség örzője, a világ leglátogatottabb múzeuma.

A DS Automobiles 2015-ös megalakulása óta áll partneri kapcsolatban a Louvre múzeummal. Az örökség és a modernség közötti szövetségen alapuló együttműködés a jövő építése érdekében jött létre. A kiválóságon, a szakértelmen és az innováción alapuló jövőkép kialakításának célja, hogy világszerte népszerűsítse Franciaországot és Párizst.

A múzeum jellegzetes stílusjegyeit a mérnökök a motorháztetőn, a csomagtartóajtón és az első ajtókon elhelyezett, finom kidolgozású speciális „Louvre” emblémával ültették át a DS 7 Crossback Louvre modellbe. A tetőcsomagtartó sínekhez és a hátsó lámpák díszítőelemeihez hasonlóan, a DS Wings hűtőrácsot, az alsó ablakszegélyeket és az ablakvezető síneket is egy fényes fekete díszítés emeli ki a környezetükből.

A legapróbb részletekig egyedien kidolgozott DS 7 Crossback Louvre fekete visszapillantó tükör burkolataira lézergravírozással felvitt piramis motívum még egy csipetnyi eleganciát kölcsönöz a modellnek. A kifinomult külső megjelenés legújabb elemeként a modellen elsőként alkalmazták az újfajta kivitelű, 20 colos Alexandria keráktárcsákat.

A belső térben, a szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatásban, a középső rakodórekesz fedélének nappabőr borításán pedig dombornyomással jelenik meg az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis motívuma. A francia szakértelmet megtestesítő modell az új technikákat, mint a 3D nyomtatás vagy a lézergravírozás olyan nemes anyagokkal társítja, mint az óraszíj mintázatú, bazaltfekete nappabőr.

A művészet és a kultúra szeretete az autóban exkluzív, új formában jelenik meg. A DS 7 Crossback Louvre utasai a világ legszebb múzeumának legemblematikus alkotásait csodálhatják meg. A nagyobb élmény érdekében a modell a 12 colos nagyméretű középső képernyőn jeleníti meg ezeket az alkotásokat. Már az indulásnál, maguk az alkotások is inspirációs forássá válnak egy körülbelül négyperces podcast meghallgatásával, amely minden titkukat feltárja (francia, angol, német, spanyol és olasz nyelven érhető el).

A Louvre múzeum és a DS Automobiles munkatársai 182 alkotást választottak ki, hogy a teljes gyűjteményt és az összes részleget bemutassák. Az alkotásokat hetente lehet megtekinteni, vagy egy keresőmotoron keresztül felfedezni. Arra is lehetőség van, hogy utazás közben a középső képernyőn megjelenő alkotásban – festményben vagy szoborban – gyönyörködhessünk. Többek között a Szamothrakéi Niké Szárnyas győzelem, a Leonardo da Vinci által festett Monna Lisa portré, Veronese: A kánai mennyegző, Jacques-Louis David: I. Napóleon koronázása, Théodore Géricault: A Medúza tutaja, Eugène Delacroix: A Szabadság vezeti a népet vagy az egyiptomi Ülő írnok szobra szerepel a felkínált alkotások között.

További exkluzív kedvezményként, minden DS 7 Crossback Louvre vásárló kap egy „Louvre barátai” kártyát, amely a Louvre múzeum mellett az Eugène-Delacroix nemzeti múzeum állandó és időszaki kiállításaira is korlátlan belépést biztosít, egy évre.

A DS 7 Crossback Louvre elsősorban kétféle hálózatról tölthető hajtáslánccal lesz elérhető: egy 300 lóerős (négykerék-meghajtású) és egy 225 lóerős (kétkerék-meghajtású) változattal. Tisztán elektromos üzemmódban, WLTP norma szerint mérve a hatótávolság akár az 58 kilométert is elérheti. A 300 lóerős motorral szerelt változat 5,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. 180 és 225 lóerős benzinmotorok és 180 lóerős dízelmotorok is megtalálhatók a kínálatban.

A francia autóipari szakértelem legjavát képviseli a fekete Art Basalte nappabőr kárpitozású DS Opera utastéri inspiráció. A modell a fejlett technológiát képviselő berendezéseket a kifinomultsággal párosítja, alapfelszerelés például a 2. szintű önvezető rendszer, a kamera által vezérelt felfüggesztés, az aktív világítási rendszer, továbbá a szellőző- és masszázs funkcióval rendelkező, fűthető első ülések és a fűthető szélvédő. A DS 7 Crossback Louvre négyféle színben rendelhető: indigókék, Crystal Pearl, Perla Nera fekete és Platinaszürke.

A DS 7 Crossback Louvre limitált széria a különböző régiók tizennyolc országában kerül forgalomba. Néhány darab Magyarországon is elérhető lesz az idei év végén. Franciaországban az árak, motortól függően 54 000 és 67 300 euró között mozgnak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/