/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egész várost épít az önvezető autóknak Dél-Korea

2017. május 11. 16:40   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nagy jövőt lát az önvezető autózásban Dél-Korea, ugyanis egy teljes várost épít fel 2,8 milliárd forintnyi összegért egy 356 ezer négyzetméteres területen, ahol a legkülönfélébb körülmények között járatják majd a robotjárműveket.

A dél-koreai kormány úgy döntött, felépíttet egy mini várost, ahol a napjainkban egyre népszerűbbé váló önvezető járműveket lehet tesztelni korlátozások és kockázatok nélkül.

A K-City (K-Város) névre keresztelt 356 123 négyzetméteres területen gyakorlatilag minden megtalálható lesz, ami a mindennapi közlekedés részét képezi: különféle parkolóhelyek, buszsávok, autópálya, lámpák, zebrák, kereszteződések és sok egyéb lehetséges akadály/ leküzdendő feladat.

A város 2018-ra készülhet el 11 milliárd won, azaz 2,78 milliárd forint értékű beruházásból. A területet olyan cégek fogják használni, mint a Kia és Hyundai vagy a Samsung, Naver és SK Telecom. Az ázsiai projekt azonban nem az egyetlen a Földön: az amerikaiak délkelet Michiganben kezdtek bele 2016. novemberében egy közel 1,36 millió négyzetméteres terület kialakításába, így ha elkészül, az lesz az eddigi legnagyobb speciális város robotautók számára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/