/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Egy borzasztó Porsche Carrera GT replika

2018. október 27. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vannak jól sikerült és kevésbé jó replikák, de létezik az a kategória, amivel az ember még halloweenkor sem merne mutatkozni jelmezbe öltözve. Sajnos ilyen lett egy Pontiac Fieroból Porsche Carrera GT-vé alakított négykerekű, amin még a felirat se stimmel.

Egy pillanatra nézzünk magunkba, és ismerjük el, jóérzésű emberként nem készítenénk, birtokolnánk vagy egyáltalán vezetnénk replikát, hisz bár többnyire az ilyen autók külsőre legalább hajaznak eredeti testvérükre, a kabin általában már nem igazán adja vissza az originál hangulatot, a vezetési élmény pedig köszönőviszonyban sincs a valódiéval.

Persze mindig sikerül az interneten olyan replikákra lelni, melyek mindhárom tényezőből képesek megbukni, s igazi elrettentő példaként szolgálnak azok számára, akik ilyen projekten törik fejüket – inkább maradjon meg a potenciális donorautó annak, aminek a gyárban megálmodták.

Sajnos az alábbi „Porsche” gazdája nem nézett meg elég elbaltázott alkotást, s úgy gondolta, könnyű dolog lesz egy Carrera GT-t összehozni egy középmotoros, ’80-as években gyártott Pontiac Fieroból. Nos, még kis képeken nem is tűnne olyan aránytalannak és csúnyának a járgány, ha belenagyítunk, rögtön temérdek hiba mutatkozik meg.

Többek között a géptető kialakítása, az első szélességjelző lámpák, az aránytalanul kicsi oldalsó légbeömlők, a csökött hátsó szárny és a borzasztó hátsó lámpatestek. Habár a tükör próbált megfelelni a követelményeknek, az sem így néz ki az eredeti Carrera GT-n. A V12-es feliratról már nem is beszélve – hisz a valódi német sportkocsit egy 5.7 literes V10-es szív mozgatja 612 lóerővel. A Fiero meghajtásáról egy 2.5 literes soros négyhengeres, vagy egy V6-os benzinmotor gondoskodott eredetileg, s reméljük, hogy legalább a nagyobb dolgozik a másolatban. A kabin a külsőnél talán még egy fokkal rosszabb, mindössze a talán Honda S2000-ből származó sportülések dobnak valamit a ’80-as évek silány dizájnján.

Az Angliában az eBay-en eladásra kínált szerencsétlenségért 12 995 fontot szeretne kapni aktuális gazdája, ami a beleölt pénzhez képest valószínűleg nem nagy kiadás, de mindent egybe véve így is pimaszul magas ár.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Galambos Ádám
2018-10-28 - 06:37

A cikk túlzottan lehúzza ezt a replicat! Ez nem hamisítvány, hogy minden egyes reszeletben 100% osan ugyanolyan legyen az nem 13k £ ba kerülne hanem 200,000£ ba és ennyit mart senki nem szán rá egy bizonyos ,a cikk írója soha nem épített semmiféle replikát!


*/