/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Egy borzasztó Porsche Carrera GT replika

2018. október 27. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vannak jól sikerült és kevésbé jó replikák, de létezik az a kategória, amivel az ember még halloweenkor sem merne mutatkozni jelmezbe öltözve. Sajnos ilyen lett egy Pontiac Fieroból Porsche Carrera GT-vé alakított négykerekű, amin még a felirat se stimmel.

Egy pillanatra nézzünk magunkba, és ismerjük el, jóérzésű emberként nem készítenénk, birtokolnánk vagy egyáltalán vezetnénk replikát, hisz bár többnyire az ilyen autók külsőre legalább hajaznak eredeti testvérükre, a kabin általában már nem igazán adja vissza az originál hangulatot, a vezetési élmény pedig köszönőviszonyban sincs a valódiéval.

Persze mindig sikerül az interneten olyan replikákra lelni, melyek mindhárom tényezőből képesek megbukni, s igazi elrettentő példaként szolgálnak azok számára, akik ilyen projekten törik fejüket – inkább maradjon meg a potenciális donorautó annak, aminek a gyárban megálmodták.

Sajnos az alábbi „Porsche” gazdája nem nézett meg elég elbaltázott alkotást, s úgy gondolta, könnyű dolog lesz egy Carrera GT-t összehozni egy középmotoros, ’80-as években gyártott Pontiac Fieroból. Nos, még kis képeken nem is tűnne olyan aránytalannak és csúnyának a járgány, ha belenagyítunk, rögtön temérdek hiba mutatkozik meg.

Többek között a géptető kialakítása, az első szélességjelző lámpák, az aránytalanul kicsi oldalsó légbeömlők, a csökött hátsó szárny és a borzasztó hátsó lámpatestek. Habár a tükör próbált megfelelni a követelményeknek, az sem így néz ki az eredeti Carrera GT-n. A V12-es feliratról már nem is beszélve – hisz a valódi német sportkocsit egy 5.7 literes V10-es szív mozgatja 612 lóerővel. A Fiero meghajtásáról egy 2.5 literes soros négyhengeres, vagy egy V6-os benzinmotor gondoskodott eredetileg, s reméljük, hogy legalább a nagyobb dolgozik a másolatban. A kabin a külsőnél talán még egy fokkal rosszabb, mindössze a talán Honda S2000-ből származó sportülések dobnak valamit a ’80-as évek silány dizájnján.

Az Angliában az eBay-en eladásra kínált szerencsétlenségért 12 995 fontot szeretne kapni aktuális gazdája, ami a beleölt pénzhez képest valószínűleg nem nagy kiadás, de mindent egybe véve így is pimaszul magas ár.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Galambos Ádám
2018-10-28 - 06:37

A cikk túlzottan lehúzza ezt a replicat! Ez nem hamisítvány, hogy minden egyes reszeletben 100% osan ugyanolyan legyen az nem 13k £ ba kerülne hanem 200,000£ ba és ennyit mart senki nem szán rá egy bizonyos ,a cikk írója soha nem épített semmiféle replikát!


*/