/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy csak papíron létezett Cadillacet támaszt fel Chip Foose

2016. augusztus 09. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

Harley Earl, a General Motors híres vezető tervezője a 30-as években számos vad koncepcióautót és szériaautót adott a világnak, de akadtak olyanok is, amelyek nem jutottak tovább egy vázlatnál. Chip Foose, a legendás dizájner ezek közül egyet meg fog építeni.

Foose legfrissebb projektje egy 1935-ös skiccen alapul. Ez egy egyedi karosszériájú Cadillacet ábrázol, amelyet 1935-ben Wes Rydell autókereskedő és felesége rendelt meg a különlegességekre nyitott gyártótól. Egy levehető keménytetős Cadillac kupét képzeltek el maguknak, ám a kocsi sohasem készült el.

Chip Foose-t, a legendás Ridler-díjas dizájnert és mérnököt megihlette a csodaszép autó és elhatározta, hogy megépíti azt. Kiindulási alapnak egy 1939-es Cadillac Series 60 Sedant választott, amelyet az eredeti rajzon látottaknak megfelelően alakít át, természetesen beleszőve személyiségét és saját elképzeléseit. A fotók segítségével követhető, hogyan áll a projekt és következtetni lehet, hogyan néz majd ki a Madam X-nek keresztelt alkotás. Nyár végén elkészül, alig várjuk, hogy lássuk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/