Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy dán múzeumban landolt a századik BAC Mono

2019. április 14. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindössze tíz éves fennállása fontos mérföldkövét ünnepelheti a Briggs Automotive Company (BAC). Elkészült ugyanis a manufaktúra századik Mono névre keresztelt utcai versenyautója, az egyszemélyes betontorpedó, amely szénszálas kasztnija versenyzöld színt kapott.

Híres dán múzeumba került a Briggs Automotive Company (BAC) Mono nevű egyszemélyes utcai versenyautójának egy példánya.

A szóban forgó BAC Mono a századik a manufaktúra történetében, és nem más, mint a Strojer Samlingen múzeum vásárolta meg, mely olyan négykerekűek birtoklója, mint több James Bond autó, de a Dán királyi család volt szolgálati képkocsijai, valamint temérdek Bugatti, McLaren, Koenigsegg, Aston Martin, Lamborghini, Ferrari és Porsche található a gyűjteményben.

„Minden egyes autónk érdekes előélettel bír, és a BAC sem kivétel ez alól. Ez az a kocsi, amit én és a családom éveken át szeretett volna, s most végre megvan a gyűjteményünkben, ráadásul a századik példány.”- mondta a múzeum tulajdonosa, majd hozzátette – „Sose láttam még a karbon ilyen magas minőségű ötvözését zöld és sárga színekkel. Egy igazi brit ékszer birtokosai lettünk.”

A Mono egyébként egy meglehetősen kicsi és könnyű négykerekű, amely egyetlen céllal készül: ne legyen ellenfele az utcán. Ebben 2.5 literes turbófeltöltéssel kiegészített négyhengeres benzinmotorja segíti, amely 305 lóerő (224 kW) mellett 308 Nm csúcsnyomatékot teljesít. Mivel a jármű öntömege csupán 580 kilogramm, így meglehetősen durva menettulajdonságokkal rendelkezik: Álló helyzetből 2,8 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig eléri a 274 km/órát.

A cég liverpooli üzemében március elején készült századik BAC Mono British Racing Green (brit versenyzöld) fényezést kapott úgy, hogy a réteg megszínezi a szénszálas műanyagból készült karosszériát, az aranyszínű matricázás és kiegészítők lévén pedig már messziről felismerhetővé válik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!