/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy futurisztikus DS SUV Formula E-s hajtással

2020. február 26. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

A DS a napokban leplezte le fenséges luxuslimuzinját, de a Genfi Autószalonra egy meglehetősen szokatlan formavilágú és hajtásláncú tanulmánnyal is előrukkolt. Az Aero Sport Lounge szokatlan sziluettje az aerodinamikát, mint avantgárd tervezési eszközt veti be a vonzerő fokozásáért. Emellett pedig brutálisan gyors, 680 lóerős villanymotorjának köszönhetően mindössze 2,8 másodperc alatt sprintel százra.

Az Aero Sport Lounge modellel a DS Automobiles egy új autós formavilágot teremt. A kocsi úgy irányítja a levegő áramlását, hogy optimális aerodinamikai hatékonyságot érjen el. Az ötméteres hossz és a mélyre húzott, ereszkedő tetővonal csökkenti a légellenállást, s az autó kialakítása a sima felületű hűtőrácstól a 23”-os aerodinamikus kerekeken át az oldalsó légterelő nyúlványokig vezeti a légáramot.

Az autó oldalfalait az E-TENSE felirat világítása teszi karakteressé, amely az 500 kW-os (680 lóerős) villanymotorra utal. Ez a motor a padló alatt elhelyezett, 650 km feletti hatótávolságot biztosító, 110 kWh teljesítményű, új generációs akkumulátorhoz van csatlakoztatva. A Formula E-ben bajnoki címeket nyert modellektől örökölt technológia lélegzetelállító gyorsulást biztosít: 0-ról 100 km/órára mindössze 2,8 másodperc alatt.

A hűtőrács képernyőként foglalja magában a világító monogramot és DS Automobiles feliratot. A kompozit anyagból készült üveglap mögött, rejtett szemekként elhelyezett érzékelők pásztázzák az utat, és több terabájtnyi információval látják el a vezérlőegységeket. A kétoldalt elhelyezkedő DS Matrix LED Vision fényszórókat a nappali menetfény és a DS Light Veil világító felületek egészítik ki, melyek már a jövőbeni DS identitást vetítik elénk.

Az autóiparban végbemenő forradalom az utasterek kialakításában is megfigyelhető. A márka történetéből és referenciáiból merítve, a DS Automobiles egy újragondolt formatervet talált ki, hogy megalkossa a maga utazógépét. A képernyők, amelyek eddig kiemelkedő helyet foglaltak el a legtöbb tanulmányautóban és szériaautóban, ennél a modellnél már nem léteznek a maguk materiális mivoltukban.

Az utasokkal szemben két légies kialakítású, széles lap helyezkedik el. A pamutszatén borítású alsó rész a felső lapról származó információk kivetítésére szolgál. A navigációhoz, valamint az információs és szórakoztató rendszer és a megosztás új formáinak megismeréséhez szükséges elemek tarkítják a felületet. A tájékoztatás és a szórakozás egyesítése tökéletes értelmet kap az érintőképernyős tabletek kötöttségeinek megszüntetésével.

A kétoldalt elhelyezett képernyőkön látható az autó digitális hátulnézeti képe, és itt található az összes paraméterező és kényelmi funkció vezérlőgombja. Mint egy első osztályú környezetben, mindenki saját képernyővel rendelkezik. A vezetéshez szükséges elemek a virtuális valóságban jelennek meg a szélvédőre vetítve.

Az ülések között elhelyezett középső kartámasz útmutatóként is szolgál. Olvas, értelmez és reagál az egyes kézmozdulatokra. A Szilícium-völgyben működő Ultraleap startup céggel kialakított technológiai együttműködésnek köszönhetően, a DS Aero Sport Lounge képet ad az utastérben végbemenő jövőbeni interakciókról. A Leap Motion és az Ultrahaptics technológiák kombinálásával a kézmozgással adott utasításokra érzékszervi választ kapunk. Az érzékelők észlelik az egyes mozdulatokat, és a miniatűr hangszórók olyan impulzushullámot keltenek, amely egy szilárd tömeghez hasonló érzetet kelt. Iris, a kocsi mesterséges intelligenciája a műszerfal középső részén kapott helyet, hogy egyszerű párbeszédekkel irányítsa a teljes rendszert.

A műszerfal lapját és az ülések háttámláját szalma intarzia díszíti. Az igényesen kidolgozott anyagban a kézműves luxus termék és a fenntartható munka iránti vágy közötti tökéletes alkímia fejeződik ki. A szalma, amely a maga nemében egy közönséges és egyszerű anyag, egy párizsi műhely egyedülálló szakértelme révén a nemesség jelévé válik.

A nagy sűrűségű habtechnológiával készült, nagyobb méretű üléseket tetszetős pamutszatén borítás fedi, előtérbe helyezve a kényelmet. A felület rendkívül kellemes tapintású. Az ajtókat borító háromdimenziós hatású, mikroszálból fonott műszaki szövet számtalan átlátszó rudat foglal magában, hangulatfényt biztosítva az utastérben. A kivételes tudású kézműves mester által készített egyedi fonás tökéletesen elegyíti a művészetet és a technológiát.

Kifejezetten az Aero Sport Lounge utasterének díszítésére készített egyedi rozsszalma intarzia selymes tapintásával és csillogó tükröződésével tűnik ki. A természetes alapanyag bőségesen áll rendelkezésre. Burgundiában, a régi hagyományos módon termesztett és betakarított rozs cséplése után visszamaradó szárat, vagyis a szalmát megszárítják, majd színezik. Azután a szárakat egy ősi technikával egyenként felhasítják, és a simítófával kisimított matt oldalukkal felragasztják őket a tartólapra. A szalma természetes szilícium-dioxid-lakkja biztosítja az anyag hő- és vízállóságát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/