/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy Volkswagen fürdőszobával

2018. augusztus 13. 16:50   |   Autoblog
címkék:  

A düsseldorfi Caravan Salonon debütál a Volkswagen új Grand California modellje, amely a hat méter hosszú járművek kategóriájában képviseli a márkát és teljes értékű fürdőszobát kínál a vásárlóknak. A jármű hátuljában található tágas hálóhelyiség mellett a Grand Californiában lehetőség nyílik emeletes ágy elhelyezésére is a gyermekek számára. Az új lakóautó piaci bevezetése 2019. elejére várható.

Az 1988-ban debütált és a Transporter alapjaira épült California eddig kiszállított 160 000 darabjával a világ legsikeresebb lakóautója. A Volkswagen Haszonjárművek – felhasználva az ikonikus lakóautó gyártása során felhalmozott tapasztalatát – a Crafter műszaki alapjait használta az új Grand California fejlesztéséhez. Mostantól pedig mindkét California modellváltozat szerepel majd a kínálatban.

Letisztult és áttekinthető belső terével és okosan átgondolt részleteivel az újdonság ugyanazokkal a tulajdonságokkal hódít, amelyek a Californiát sikeressé tették. A Grand Californiában a szekrények borítása jellemzően fehér. Ez a színséma világos és tágas érzetet kelt, amelyet csak fokoznak az oldalt és hátul található lakóautó ablakok és a jármű hátsó részében található dupla ágy illetve a nappali rész feletti hatalmas tetőablak. Minden lakóautó ablakot egy kétrészes rolóval (szúnyoghálóval illetve sötétítővel) szereltek fel. A vezetőfülkénél pedig egy teljesen új megoldással történik a sötétítés.

A konyha és a tágas, 840 x 800 mm méretű fürdőszoba mellett olyan részletek fokozzák a kényelmet, mint például a tolóajtó feletti külső világítás. A szintén az alapfelszereltség részét képező, külső, szabályozható hőmérsékletű tusolóhoz való csatlakozó a jármű hátuljában kapott helyet és igazán kényelmessé teszi a kempingben eltöltött napokat. A tolóajtó elé nyíló, elektromosan működtetett lépcső a ki és a beszállást könnyíti meg, az ajtó két oldalán helyet kapott kétrészes szúnyogháló pedig az alapfelszereltség részeként fokozza az utazók komfortérzetét.

Innovatív megoldás a nappali rész hangszóróinak opcionális, Bluetooth-on keresztül történő vezérlésének lehetősége. Így lehetőség nyílik az infotainment rendszertől függetlenül is zenét hallgatni, amelynek forrása lehet okostelefon, tablet vagy akár egy laptop.

A Grand California modellt elöl forgatható ülésekkel szerelték, a nappali részben pedig egy kétszemélyes ülőpad kapott helyet. A kisgyerekkel utazó családok pedig biztosan értékelni fogják az Isofix és felső hevederes gyerekülés-rögzítési pontokat a hátsó üléspadnál. A nagyméretű étkezőasztal elegendő helyet biztosít négy ember számára egy közös étkezéshez. A konyhai felszereltség részét képezi a kihúzható, fagyasztó rekesszel szerelt 70 literes hűtőszekrény, amely kívülről az elhúzott tolóajtó mellett szintén hozzáférhető. Szintén alapfelszereltségként áll rendelkezésre a két gázrózsás tűzhely, a mosogató illetve a különböző fiókok, kihúzható tárolók és a felhajtható polcok egész sora.

A legfontosabb azonban, ami a Grand Californiát megkülönbözteti a California ’T6’ modelltől, az a fürdőszobája. A zuhanyzó és a wc mellett egy kihajtható mosdó, a pipere holmik elhelyezésére szolgáló polcok, az integrált wc papír tartóval ellátott szekrény (amely megvédi a nedvességtől), törölközőtartó és a szellőzést biztosító napfénytető is az utazók kényelmét szolgálja. A Grand California frissvíz-tartálya révén 110 liter víz szállítására képes. Szintén az alapfelszereltség része, hogy nincsenek kapcsolók a fürdőszobában, a lámpa automatikusan, mozgásérzékelő szenzorok segítségével kapcsolódik fel.

Opcionálisan elérhető a gyerekek számára készült emeletes ágy és a felette beépített panorámatető. Szintén az extrafelszereltségek listáját bővíti a jármű hátsó részénél a tetőre szerelhető további klímaberendezés, a napellenző, a hátsó kerékpártartó és a nyíló ajtókban elhelyezhető kempingasztal és kempingszékek. A hagyományos gázfűtés opcionálisan egy gáz vagy dízel segítségével előállított elektromos árammal működtetett fűtési rendszerré bővíthető. Elérhető lesz a tetőre szerelhető napelem rendszer, a TV vételt elősegítő parabolaantenna és az LTE/WiFi hotspot is.

Ezen kívül a Grand California modellnél is elérhetőek lesznek a Crafterben megismert vezetői segédrendszerek és infotainment rendszerek. A vezetői segédrendszerek között szerepel a városi vészfékfunkcióval kiegészített környezetfelügyelő rendszer, a forgalmi sáv tartását segítő illetve a sávváltásban közreműködő holttér-érzékelő rendszere. A parkolóhelyről való kiállást segítő funkció és a beállást támogató asszisztens mellett pedig szintén szerepel a választékban a követési távolság automatikus szabályzása és a tolatókamera is.

A Grand Californiához hasonló lakóautók az egész világot bejárják. A Volkswagen Haszonjárművek ezért az új modellhez biztosítja az összkerékhajtás lehetőségét is. A teljesen új fejlesztésű lakóautó tetőkialakítása aerodinamikai szempontból is jól átgondolt munka, amely formája révén semmilyen negatív hatással nincs az üzemanyag-fogyasztásra.

Az újdonság kétszínű fényezésének ötlete a California ’T6’ modelltől származik. Az egyszínű fényezés elérhető Cukorfehér, Reflexezüst metál és Indium szürke metál színekben, a kétszínű fényezés pedig a Reflexezüst metál/Indium szürke metál, Cukorfehér/Cseresznyepiros, Cukorfehér/Óceánkék metál vagy Cukorfehér/Mojave-bézs metál párosításokban rendelhető.

A düsseldorfi Caravan Salon során a Volkswagen Haszonjárművek további részleteket árul majd el a Grand California modellről, többek között a modell piaci bevezetésének dátumát és az induló árát is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/