/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy tonna szén-dioxidot spórolnak meg a Peugeot 308 abroncsai

2007. július 17. 10:53   |   Autoblog
címkék:  

A Michelin régóta együttműködött a Peugeot-val az autó kifejlesztésében, a közös munka eredményeként sikerült jelentősen csökkenteni az energiafelhasználást. A Michelin új műszaki megoldása révén vegyes útviszonyok között, 100 kilométerenként majdnem 0,2 liter üzemanyag takarítható meg, ami azt jelenti, hogy kilométerenként majdnem 4 grammal csökken a kibocsátott szén-dioxid mennyisége, vagyis az ilyen abronccsal szerelt járműből életciklusa során egy tonnával kevesebb szén-dioxid jut a légtérbe. Ennyi káros anyagot 40 fa köt meg egy év alatt a fotoszintézis során. Folytatás a címre kattintva!

A Michelin régóta együttműködött a Peugeot-val az autó kifejlesztésében, a közös munka eredményeként sikerült jelentősen csökkenteni az energiafelhasználást. A Michelin új műszaki megoldása révén vegyes útviszonyok között, 100 kilométerenként majdnem 0,2 liter üzemanyag takarítható meg, ami azt jelenti, hogy kilométerenként majdnem 4 grammal csökken a kibocsátott szén-dioxid mennyisége, vagyis az ilyen abronccsal szerelt járműből életciklusa során egy tonnával kevesebb szén-dioxid jut a légtérbe. Ennyi káros anyagot 40 fa köt meg egy év alatt a fotoszintézis során.

A Michelin nemcsak az energia hatékonyabb felhasználását tűzte ki célul, hanem a tapadás (és ezáltal a biztonságosság) növelését is. Az Európában forgalmazott Peugeot 308 1.6 HDi különböző változatai – 66 kW (90 LE) vagy 80 kW (110 LE), 15 vagy 16 colos kerékátmérő – Michelin Energy Saver abroncsokon futnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/