/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egymilliárdért kelt el az eredeti Bullitt Mustang

2020. január 12. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

Sohasem fizettek még annyit árverésen egy Ford Mustangért, mint most a hétvégén, Floridában. A történelem egyik leghíresebb filmes autója, a Steve McQueen főszereplésével készült 1968-as Bullitt című film Ford Mustangja került kalapács alá és valaki egészen elképesztő, 3,4 millió dollárt fizetett ki érte. Nem rossz egy olyan kocsitól, amit eredetileg 3500 dollárért vásároltak.

A Bullitt híres autós üldözési jelenetéhez két darab Ford Mustangot és két darab Dodge Chargert használtak a készítők. A forgatás végeztével a négyből hármat bezúztak,  ám az egyik, jobb állapotban lévő Mustangot a Warner Brothers egyik alkalmazottja megvásárolta magának. A kocsi évekkel később New Jersey-ben, a Kiernan családnál kötött ki, akiktől Steve McQueen több alkalommal is megpróbálta megvásárolni. Sikertelenül.

A Kiernan család tagjai napi használatban tartották a zöld Mustangot és 46 ezer mérföldet tekertek bele. Egészen 1981-ig jártak vele, miután egy fészerben leállították. A Bullitt Mustangot közel négy évtizeden át elveszettnek hitték, 2018-ban azonban a Ford rábukkant a relikviára – éppen a film 50. évfordulója előtt.

A Bullitt Mustang több mint négy évtized után most gazdát cserélt, s a nagy kérdés az, hogy a sohasem restaurált, az évek alatt némileg módosított kocsival mit szándékozik tenni új tulajdonosa. Szabad-e visszaállítani a járgány eredeti hollywoodi fényét vagy maradjon olyan, amilyen most?


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/