/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egymilliárdért kelt el az eredeti Bullitt Mustang

2020. január 12. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

Sohasem fizettek még annyit árverésen egy Ford Mustangért, mint most a hétvégén, Floridában. A történelem egyik leghíresebb filmes autója, a Steve McQueen főszereplésével készült 1968-as Bullitt című film Ford Mustangja került kalapács alá és valaki egészen elképesztő, 3,4 millió dollárt fizetett ki érte. Nem rossz egy olyan kocsitól, amit eredetileg 3500 dollárért vásároltak.

A Bullitt híres autós üldözési jelenetéhez két darab Ford Mustangot és két darab Dodge Chargert használtak a készítők. A forgatás végeztével a négyből hármat bezúztak,  ám az egyik, jobb állapotban lévő Mustangot a Warner Brothers egyik alkalmazottja megvásárolta magának. A kocsi évekkel később New Jersey-ben, a Kiernan családnál kötött ki, akiktől Steve McQueen több alkalommal is megpróbálta megvásárolni. Sikertelenül.

A Kiernan család tagjai napi használatban tartották a zöld Mustangot és 46 ezer mérföldet tekertek bele. Egészen 1981-ig jártak vele, miután egy fészerben leállították. A Bullitt Mustangot közel négy évtizeden át elveszettnek hitték, 2018-ban azonban a Ford rábukkant a relikviára – éppen a film 50. évfordulója előtt.

A Bullitt Mustang több mint négy évtized után most gazdát cserélt, s a nagy kérdés az, hogy a sohasem restaurált, az évek alatt némileg módosított kocsival mit szándékozik tenni új tulajdonosa. Szabad-e visszaállítani a járgány eredeti hollywoodi fényét vagy maradjon olyan, amilyen most?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/